Maison ART
RB photographies (rbrengues@yahoo.fr)

Maison ART

Brengues Le Pavec Architectes as Architects

Emphasizing the privileged location and taking advantage of the natural declivity were the main aspects taken in account during the design process of this residence. The minimalist, elegant architecture, completely open on the landscape, allows the owners to benefit of the exceptional environment. In order to better exploit the natural slope, the house is organized on two levels; their orientation, as well as the wide terraces, generate views of Montferrier's historical center and of the surrounding hills. The living area and the parental room are located on the higher level; boundaries between the built and the natural disappear, as large bays open towards the surprising view. More intimate, the ground floor shelters the areas dedicated to friends and visitors. The vegetation is invited to occupy the space between the terraces and the house, while glazed passages articulate and sequence this green transition.

This story is available in multiple languages
Share or Add Maison ART to your Collections
Project Credits
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
ManufacturersFlexformGuscio, Lifesteel
Product Spec Sheet
Manufacturers
M-Apartment
next project

M-Apartment

Apartments
Tel Aviv, Israel - Build completed in 2019
View Project