MORE FUN

Architect
Li Wenqiang / PIG Design
Location
Hangzhou, Zhejiang, China | View Map
Category
Bars

MORE FUN

Li Wenqiang / PIG Design as Architects

Hangzhou is a renowned leisure city with a vibrant nightlife. The city witnessed a shift from wine shops and tea houses in ancient timesto the cocktail culture nowadays that caters to the demands of contemporary young customers. This reflects the evolution of leisure, socializing and life styles of the city.

Based in Hangzhou, MORE FUN is a bar conceived by PIG DESIGN led by Li Wenqiang. Drawing inspiration fromthe "Rubik's cube", the design team reshaped the facade and spatial form and created a series of innovative scenes, to respond to the cultural context and the pattern of streets and alleys in Hangzhou and to create a destination secluded in the old neighborhood.

photo_credit SFAP
SFAP

Mysterious facades
Located in Jiefang Road adjacent to West Lake, the project occupies parts of the first and second floors of an old residential building at the street corner. The memory of theneighborhoodand the fabrics of streets and alleys in its surroundings provide infinite possibilities forbreeding future new lifestyles. Inspired by thestaggered blocks of the existing building, the designers decided to take "Rubik's cube" as the design concept. Cubic blocks at staggering heights interpenetrate each other, and window openings are subtly carved out on the exteriors. The square and round shapes form an irregular, intriguing polyhedron.

photo_credit SFAP
SFAP

The curtain wall system is formed by thin,prefabricated modular cement panels, rather than cast-in-situ concrete, which realized rapid and low-cost construction within a month. The lightweight modular components also effectively solved the load bearing problems of the old building, and obtained an exterior texture similar to fair-faced concrete. As time goes, the grain on the facades is enriched, and reveals a rough aesthetic complemented by light and shadows.

photo_credit SFAP
SFAP

Infinite possibilities
The project is positioned as a fashionable leisure and socializing space serving creative cocktails. Just like the diverse combinations of a Rubik's cube, cocktail making requires subtle coordinationamong ingredients and the strength and speed of shaking, to present rich sensory experiencesthrough the change of layers and colors.

The interior space of the barfeatures staggered blocks, which echo the external facades' structures and proportions. Window openings are carved out on the walls based on the arrangement of seating and the needs of introducing light and creating frame views. Set at different heights, those windows create fun visual interaction from different angles.

photo_credit SFAP
SFAP

The two-floor interior space continues the modular concept of the architectural facades. Taking point, line and plane as basic elements, the designers created various functional geometric forms and decorative surfaces. The space is highlighted by the textural contrast of different materials like brass, washed stones and terrazzo.

With an area of 80 sqm, the first floor presents a neutral tone coordinated by blue, green and gray, and provides an inclusive, leisurely atmosphere suitable for general customers. The linear bar counter, the dotted seats, the unique lighting fixtures at different heights as well as the light strips create diversified sensory experiences, and stimulatecustomers' desire to explore the space.

photo_credit SFAP
SFAP

The 120-square-meter space on the second floor mainly adopts gray and purple hues, and offers exquisite, mysterious scenes to satisfythe demands of customers with strong brand stickiness for customized services. Circular lines extend from the ceiling lighting to the chairs. Leather and brass generate a retro, industrial tone, and the orderly arrays of mirrored round holes at vertical or horizontal levels create dramatic visual effects.

photo_credit SFAP
SFAP

Hidden surprises
The staircase leads to casual "stages" where cool elements and restrained expressions are interwoven. With chamfered corners, the seemingly cold materials show a warm touch. Washed stone veneers with dense grains produce an increasing sense of textures over time. Made of stones and brass, the three cylindrical lighting installations simulate enlarged "candlesticks", and brighten six ancillaryfunctional spaces around. The various visual signs on the doorsare like magical keys, featuring downy patterns outlined by straws and rice papers.

photo_credit SFAP
SFAP

Washrooms are arranged in the mezzanine between 1F and 2F. The unified formal languages of the main spaces are extended to this area. In a tranquil enclosed background complemented by indirect lighting, the glossy metal and mirrors create visual order and continuous perceptual experiences, and also generate a sense of warmth and a geometric aesthetic of abstract lines. Mirrors above the washbasin and the reflections in the middle form a cute "cartoon pig". This is a funny surprise that PIG DESIGN conceived for users.

photo_credit SFAP
SFAP

Simplified solutions
It took a year to complete the project. At the preliminary stage of the project, the design team dug into the trends of bar sector from the perspective of the brand More Fun. The spatial layout reserves sufficient possibilities for commercial operation, and meanwhile helps release maximum potential to fulfill diversified consumption demands.

photo_credit SFAP
SFAP

The logic of Rubik's cube is a process of changing disorder into order, which is based on its underlying principles to show visible formal variations. Through the process of rotating and recovering a puzzle cube, its various sides are presented.

More Fun is a dynamic space that fuses diversified elements, clarity and vagueness, hardness and warmth. It records daily life, absorbs urban spirit reflected by socializing culture, and writes a chapter about the future unknown world with different people coming here.

Team:
Client: MORE FUN
Chief designer: Li Wenqiang
Design team: Zhu Yiyun, Yang Zhiwei
Construction firm: Hangzhou Mingcong Decoration Engineering Co., Ltd.
Lighting design: Hangzhou Licheng Lighting Engineering Co., Ltd.
Furniture design: PIG DESIGN
VI design: Qian Chaofan
Props production: Deyao Metal Products Co., Ltd.

photo_credit SFAP
SFAP
photo_credit SFAP
SFAP
photo_credit SFAP
SFAP
photo_credit SFAP
SFAP
Featured Projects
Latest Products
News
Renesa designs a Delhi eatery in a striking material palette of terrazzo and terracotta
2 Dec 2022 News
Renesa designs a Delhi eatery in a striking material palette of terrazzo and terracotta

Tucked in a former Indian restaurant in a premium shopping mall in Saket, Delhi, ‘Rosie and Ti... More

Top 10 residential table lamps
2 Dec 2022 News
Top 10 residential table lamps

Residential table lamps provide direct or indirect lighting to highlight areas of activity within la... More

Hidalgo Mira Arquitectura restore the historic Godelleta tower in Valencia, Spain
30 Nov 2022 News
Hidalgo Mira Arquitectura restore the historic Godelleta tower in Valencia, Spain

Estimated to be built between the period of 11th and 13th centuries, the Godelleta tower is a Buildi... More

Stilt Studios unveil prefab treehouse hospitality units overlooking the lush rice fields of Bali
30 Nov 2022 News
Stilt Studios unveil prefab treehouse hospitality units overlooking the lush rice fields of Bali

Set amidst the coastal village of Canggu, Treehouse Studios is Stilt studios' newest hospitality add... More

Sterck’s new showroom revives the glory of the industrial heritage of Aalst, Belgium
30 Nov 2022 News
Sterck’s new showroom revives the glory of the industrial heritage of Aalst, Belgium

Formerly a weaving mill repurposed into a Tupperware plastic factory and recently transformed into a... More

Casa TO by Ludwig Godefroy is an experiential retreat on Mexico's Pacific coast
30 Nov 2022 News
Casa TO by Ludwig Godefroy is an experiential retreat on Mexico's Pacific coast

Nestled amidst a land of golden sunsets, with unparalleled vistas of the sea, sand and cliffs, in La... More

Spaces & Design conceptualize stairs as a sculptural, interconnecting element in this Kolkata House
30 Nov 2022 News
Spaces & Design conceptualize stairs as a sculptural, interconnecting element in this Kolkata House

A split-level structure, in Kolkata, with a distinguishable floor plate and a unique spatial configu... More

Liknon by K-studio on the Greek island of Samos dissolves the traditional idea of a museum
30 Nov 2022 News
Liknon by K-studio on the Greek island of Samos dissolves the traditional idea of a museum

On the Greek island of Samos, Liknon by K-studio is an unconventional museum project celebrating Met... More