New office building and complementary activities CAFAR

New office building and complementary activities CAFAR

Architect
+Arqs
Location
La Plata, Argentina
Project Year
2016
Category
Offices

Auditoriums

Exhibitions

New office building and complementary activities CAFAR

+Arqs as Study

The proposal for the new headquarters building CAFAR is to intervene clearly and simply giving the institution an image that will last over time conferring identity through his character in the skyline of the city, where recognizable both from far and near. the two fundamental programs (Institutional Headquarters and offices for rent), dialoguing with its environment with a contemporary identity are articulated. It is expressed urbanely adjusting its scale to the fabric of the current immediate environment, CAFAR headquarters in height and in its projection, as the context and developed the urban area of ​​the city of La Plata. The project poses with his core positioned laterally against Southeast medianera order to free up space and allow maximum flexibility in all its plants. a permeable and spacious ground floor is organized around a central axis of five (5) meters ending in a green yard, able to absorb the movement of the various flows of users of the building, where space is proposed and the route shown dynamic between outside and inside. Pedestrian access unifies the movement of users and offices CAFAR income, which after passing through the control in the Hall of distributed access to the circulatory core. A battery of two lifts are responsible for serving the upper levels of the building. Vehicular access located at the opposite end of the core allows access to subsoils by a mounted vehicles which optimizes the operation thereof complying with both the number of garages requested on the bases, general archive of CAFAR and technical spaces for the correct operation of the building. The connection between the underground and the ground floor is made by a core of cabotage that allows control of all persons entering the upper floors. You responding to the programs of greater movement of people (bar and auditorium) a staircase that links these sectors with the ground floor is located, allowing a short time the movement of a large mass of people without recharging the battery of elevators, quickly releasing the ground floor. CAFAR complementary activities are located in the first four contiguous floors to the ground floor in relation to the intensity of flows that require such recreation and encounter. The Bar, Auditorium, Training Rooms, Lactary and Fitness volumetrically up to the mark with the existing building CAFAR. In offices on the 5th floor of an operative removal it occurs, removing the front and generating a green terrace which runs bellows between the levels of activities and the remaining CAFAR rental offices. Between the 6th and 12th floor the facade is positioned on the municipal line crowned by the top of the building. Plants use rental offices are proposed flexible and adequate relationship between form, core and total useful surface thereof, free interior columns and taking advantage of natural lighting. Offices for rent can be used as whole floors or divided up into four modules by removable partitions, generating a wide range of possibilities in terms of variety of formats offices allowing easy adaptation to different positions of firms and jobs.

Project Credits
Study
Student Welcome Center
next project

Student Welcome Center

Information Centres
901 S National Ave, Springfield, MO, USA
View Project