Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Floor TilesViglacera
BS 6606
Laminate wood furnitureAn Cuong
Roofing - GlassHai Long
Metro TilesInax
Circular Downlight, D AT02LRang Dong
Aluminum Glass DoorsXingfa

Product Spec Sheet
Floor Tiles
BS 6606 by Viglacera
Laminate wood furniture
Roofing - Glass
Metro Tiles
by Inax
Circular Downlight, D AT02L
Aluminum Glass Doors
by Xingfa

NK Home

Kien Truc NDT as Architects

NK Home is located in a densely populated area in Bac Ninh province. The project has an area of ​​81m2 (4.5m x 18m) and the main facade is North. This is a typical tube house in Vietnam with the common feature of a narrow facade and an elongated living area.

The house is designed for a young couple who love nature so one of their fundamental requirements is to create a living space with a lot of trees and to increase outdoor spaces to the maximum.

Like other typical tube houses in Vietnam, this house has many restrictions on traffic, visibility, ventilation, lighting, and emergency exit. Furthermore, due to its geographic location near three large industrial zones, problems of dust and noise pollution are particular concern.

The principal functions of the house: garage, living room, kitchen, 03 bedrooms, 04 wc, playground and drying yard.

One of the most interesting features of the house is the façade. A contrast in colors, shapes and materials has created a striking difference in the appearance of the house. In each floor, a loggia which is located next to a flower basin in front of the facade is a buffer space for the family members to rest and work. It also helps limit the impact of wind on the house.

The main functional spaces are arranged inside and surrounded by the extra spaces in front and behind the house. The front of the house is the main bedroom block that takes advantage of the view in front of the house, the back is the auxiliary bedroom and the living room. The two main functional blocks are directly linked together through the stairs and the void in the middle of the house. Thus, people when moving on the stairs will feel comfortable, spacious and not as stuffy as regular tube houses.

The void in the middle of the house tends to be wider in the upper floors, helping to connect more space such as wc, bedrooms, stairs and drying yard while creating a feeling of openness and being closer to nature. Moreover, the void helps to get better light and ensure air convection in the house. People when moving on the stairs through the floors can see the trees and can observe and connect easily with the floors.

Due to the influence of the direct sunlight behind the house and to ensure privacy with the surrounding houses, the entire auxiliary space is pushed towards the back of the house. Wc and void are arranged on the floors to limit the direct impact of sunlight on the interior spaces, but still ensure wind convection and maintain visibility from the inside to the outside.

A small void is arranged at the back of the house to help ensure the capacity of wind convection, increase the connectivity and help to escape faster in case of emergency. This is also a solution to improve landscape and visibility for key spaces such as bedrooms and living rooms behind the house.

NK Home is a combination of practical solutions to overcome the limitations in tube houses in which we focus on creating more resting spaces, increasing ventilation, natural light, improving quality of living spaces and inspire people in the area to live green.

 

Material Used:
1. Facade cladding: metro tiles, inax
2. Flooring: Floor tiles, BS 6606, Viglacera 
3. Doors: Aluminum glass doors, Xingfain
4. Windows: Aluminum glass doors, Xingfa
5. Roofing: Glass, Hai Long
6. Interior lighting: Circular Downlight, D AT02L, Rang Dong
7. Interior furniture: Laminate wood furniture, An Cuong

Read story in EspañolFrançaisItalianoPortuguês and Deutsch

Project Credits
Featured Projects
Latest Products
News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More

Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest
22 Jun 2022 News
Award-winning New Museum of Ethnography by NAPUR Architect opens in Budapest

Designed by NAPUR Architect, the recently opened New Museum of Ethnography in Budapest is a purpose-... More

New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea
22 Jun 2022 News
New Royal College of Art campus by Herzog & de Meuron unveiled in Battersea

The Royal College of Art unveiled its new campus in Battersea, London this past month.  With a... More

TAO’s Qingyijiang Road Elementary School explores a decentralized school system design that embraces equality, non-hierarchy, freedom, and diversity
21 Jun 2022 News
TAO’s Qingyijiang Road Elementary School explores a decentralized school system design that embraces equality, non-hierarchy, freedom, and diversity

The Qingyijiang Road Elementary School by TAO (Trace Architecture Office) explores a decentralized s... More