OFFICE FACING THE DUOMO

OFFICE FACING THE DUOMO

Architect
Studio Parisotto+Formenton
Location
Milan, Italy
Category
Offices
Product Spec Sheet

ElementBrand
LightingFlos
FurnitureB&B Italia
Furnituree15
FurnitureCassina
Suppliercc-tapis
AccessoriesMingardo

Product Spec Sheet
Lighting
by Flos
Furniture
Furniture
by e15
Furniture
by Cassina
Supplier
Accessories

OFFICE FACING THE DUOMO

Studio Parisotto+Formenton as Architects

The renovation building involved a former residential space inside a historical building facing the Duomo. The original layout has been kept as it was, so as kind of enfilade of irregular space with the entrance room as a pivot. The functional fruition of the office is conceived as a circular path from the entrance across all rooms, each one more internal and private. The small, irregular entrance is all focused on the strong sculptural, custom-made reception desk in fumigated oak and brass and the above light installation by PSLab. The waiting room is a sort of upper-class living room with a contemporary twist, all declined in neutral tones with some hints of blues. The second room, across the corner, is the meeting room, dominated by the custom-designed table in fumigated oak and brass and the sculptural brass light fixture.


The whole project moves from the idea that today workplaces and living spaces are blending, as we can work from everywhere on one side and contemporary offices are looking at domestic atmospheres and comforts. The works preserved the original wooden flooring and gave a contemporary interpretation of a space conceived in a different time, with a respectful approach for the context and a modern attitude for the interior design also linked with some twist linked to the furniture and the art pieces

Share or Add OFFICE FACING THE DUOMO to your Collections
Project Credits
SantGervasi Penthouse
next project

SantGervasi Penthouse

Private Houses
Sant Gervasi, Barcelona, Spain - Build completed in 2020
View Project