Parking de l'Orient

Parking de l'Orient

Architect
CCHE
Location
Le Brassus, Le Chenit, Switzerland | View Map
Project Year
2021
Category
Car Parks
Think Utopia

Parking de l'Orient

CCHE as Architects

Concrete and wood parking lot dedicated to carpooling developed for Audemars Piguet.

The structure of the parking lot with sloping slabs connected to each other forms a path along which the parking spaces are arranged.

photo_credit Think Utopia
Think Utopia

This strategy allows a compact project that adapts perfectly to the natural slope of the land, thus obtaining a calligraphic silhouette that reflects the structural concept through its volumetry.

The filling between the slabs and the reinforced concrete parapets is a wooden cladding whose slats follow different inclinations to protect the building from the weather and at the same time allow natural ventilation thanks to their spacing.

photo_credit Think Utopia
Think Utopia

In addition, the visual effect created by the slats allows the façade to be animated by producing different effects of perception depending on the observer's point of view.

Depending on the location of the observer, the cladding can filter, reveal or hide the interior of the parking lot, and this perception changes as the observer moves.

photo_credit Think Utopia
Think Utopia
photo_credit Think Utopia
Think Utopia
This story is available in multiple languages
Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

DE Apartment
next project

DE Apartment

Apartments
Tel Aviv, Israel - Build completed in 2021
View Project