Parking House Ejler Bille

Parking House Ejler Bille

Car Parks
Ørestad, Copenhagen, Denmark - Build completed in 2016

Parking House Ejler Bille

JAJA Architects as Architects

EjlerBille’s Parking House introduces a human scale to the infrastructural facilities that (still) occupy our cities. The ambition has been to transform parking houses from being mere functional necessities for cars, into attractive places for people and our urban environment.


Commissioned to design the façade only, we created a patchwork pattern of brick and stretch metal that varies in scale. On the upper part of the façade, the scale of the pattern is larger, relating to the vast size of the actual parking house structure. As the façade meets the street, the patchwork pattern becomes smaller and creates inviting spaces for people. 


The aesthetic expression differs depending on the distance of the viewer. From afar, the large patterns are the prevailing experience, while it becomes more intricate in detailing when experienced up close.


The façade is also designed to provide a space for building and nature to interact. Assisted by the stretch metal patchwork, vines will eventually cover the building’s four facades and create a beautiful contrast between the rigid façade pattern and organically growing plants.


EjlerBille’s Parking House was completed in 2016.

Project team
Collaboration
Collaboration
Mercado Roma
next project

Mercado Roma

Shopping Centres, Supermarkets and Restaurants
Mexico City, Mexico - Build completed in 2014
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter