Platinum Partners

Platinum Partners

Designer
Studio PKA
Location
Mumbai, India
Project Year
2014
Category
Offices
Sebastian Zachariah

Platinum Partners

Studio PKA as Designers

Brief Established in 2008 and ranked among the top 15 law firms in India, Platinum Partners needed an office space to reflect not only the success of the practice, but also be symbolic of their beliefs and attitude. Since the firm caters more to international clients, the objective was to bear a global look that is luxurious on one hand, yet strictly corporate on the other. Concept The floor plate of the office is split into two distinct zones – the client and the staff areas – along a ‘Spine’. The general working area has been kept clutter-free and simplistic, while the client zone wears a plush look. The reception has a contemporary feel, with a subtle shade of grey and cladding in cement panels as the backdrop. The ‘Spine’ is a long walk starting from the reception, leading up to the client zone. The real design challenge was in making this walk interesting. The iconic ITC Tower, which can be seen from across the office, forms the visual centre of the ‘Spine’ and basis for the plan. The passage is also interestingly designed with provision for art & artefacts all along its sides. The other side finds the cafeteria becoming a fascinating part of this experience. This breakout zone is very different in its look from the rest of the office, and consciously placed in the middle of the design experience. The library is the central feature of the client zone. It houses law books for the reader, and has a small research desk. The highlight of this space is the ‘Hollow Man’ – a statue head made of wires. The elegant Italian sofas and other lounge furniture come together to provide a modern feel to the client zone.


A walk through the offices of Platinum Partners reveals an eclectic blend of differently designed spaces, which collectively lend an international look to this law firm.

Share or Add Platinum Partners to your Collections
Project Credits
Designers
Ribera House
next project

Ribera House

Private Houses
Valencia, Spain - Build completed in 2019
View Project