Private clinic Budapest
Gulyás Attila

Private clinic in hotel design

LIKO-S as Glass partitions, acoustic materials & laminated glass

The private clinic is located in the administrative building of the former GANZ plant in Budapest, Hungary. In its design, which was taken care of by architects Péter Lenzsér, Mátyás Jug, and Krisztina Dobó from Lenzsér és Társa Kft, it was important to look at several factors. The interior was designed primarily to suit both, patients and attending doctors.

photo_credit Gulyás Attila
Gulyás Attila

"The waiting room itself should be spacious and clear enough. At the same time, however, it must offer an intimate space for patients and their relatives, ”explains Péter Lenzsér, one of the architects who worked on the design. "The consulting rooms conceptually represent a transition between almost hotel design and the technological world of examination rooms," adds Lenzsér.All furniture can be easily moved if needed. This will create space for smaller professional events directly on the clinic's premises. There is also a dedicated coffee place for patients and staff to use.

photo_credit Gulyás Attila
Gulyás Attila

“The interior must meet high demands in accordance with the quality services of a private clinic. This also applies to the materials and surfaces used, the appropriate placement of lighting, color, and overall appearance. The goal was also to create a calming environment that can make the tense moments before the medical examination more pleasant, "said the architectural studio.

The common vision of the architects and the client was to use environmentally friendly materials and focus on biophilic design. One of the most distinctive elements of the interior is the all-over system of glass walls, for which the architects chose frameless partitions MICRA I and MICRA II, ie a combination of single and double glazing. These were graphically completed by the unique LIKO-Glass technology.

photo_credit Gulyás Attila
Gulyás Attila

The printed graphic foil is between two glasses. The partitions depict motifs of nature, which were captured by the photographer Ágnes Szél. This decoration helps to create a friendly and calm atmosphere in the waiting room. The other partitions are fitted with milky foil to secure more privacy.

photo_credit Gulyás Attila
Gulyás Attila

The circular shape of the reception is complemented by suspended lights and acoustic panels. These are made from recycled PET bottles. Suspended in the acoustic ceilings of the waiting room and office rooms, they dampen the spread of spatial noise and improve the conditions for conversation. The color matches the furniture and the shape can also resemble the shape of pills.

photo_credit Gulyás Attila
Gulyás Attila
Project Spotlight
Product Spotlight
News
Estudio Copla’s kindergarten in Villacurí showcases use of traditional materials and building techniques
17 Jul 2024 News
Estudio Copla’s kindergarten in Villacurí showcases use of traditional materials and building techniques

Estudio Copla, a Spanish architecture and design studio, has designed a kindergarten in Villacur&iac... More

25 best bathroom and kitchen tap manufacturers
17 Jul 2024 Specification
25 best bathroom and kitchen tap manufacturers

Sanitary ware caters to the functional needs of both bathrooms and kitchens. Taps, mixers, and fauce... More

CEBRA designs Danish housing complex with irregular star plan and sculptural form
16 Jul 2024 News
CEBRA designs Danish housing complex with irregular star plan and sculptural form

Danish architecture and design studio CEBRA has transformed a former steam mill site in the small Da... More

Designer Maurice Mentjens creates gold-clad reliquary with Tecu® Gold cladding from KME
15 Jul 2024 News
Designer Maurice Mentjens creates gold-clad reliquary with Tecu® Gold cladding from KME

KME Germany GmbH & Co. KG featured in Archello’s list of the 25 best metal cladding manufa... More

Tatiana Bilbao Estudio imagines design of Sea of Cortez aquarium like a ruin reclaimed by nature
12 Jul 2024 News
Tatiana Bilbao Estudio imagines design of Sea of Cortez aquarium like a ruin reclaimed by nature

In 2017, Mexico City-based Tatiana Bilbao Estudio was invited to design a building that should resem... More

Key adaptive reuse projects by Feilden Clegg Bradley Studios
12 Jul 2024 News
Key adaptive reuse projects by Feilden Clegg Bradley Studios

Visitors to the website of British architecture practice Feilden Clegg Bradley Studios (FCB Studios)... More

Jateen Lad works with rural Pondicherry communities and local resources to build ambitious and spirited community centre
11 Jul 2024 News
Jateen Lad works with rural Pondicherry communities and local resources to build ambitious and spirited community centre

The Sharanam Centre for Rural Development is a project by architect Jateen Lad. Located in Pondicher... More

Leclerq Associés lead a visionary redevelopment of utopian seaside resort La Grande-Motte
11 Jul 2024 News
Leclerq Associés lead a visionary redevelopment of utopian seaside resort La Grande-Motte

La Grande-Motte, a coastal town in the South of France, stands as a testament to modern urban planni... More