Santander Digital Generation Story by TODOS Arquitetura Santander Digital Generation Santander Digital Generation – Technology Center Story by Entre Arquitetos Santander Digital Generation – Technology Center
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
CarpetInterface
Office PartitionsAbatex
DeckAllpex Brazil
FloorConcresteel
FurnitureCremme
Draining FloorDrenaltec

Product Spec Sheet
Carpet
Office Partitions
by Abatex
Deck
Floor
Furniture
by Cremme
Draining Floor

Santander Digital Generation

TODOS Arquitetura as Architects

In an area with more than 90 thousand m², in Interlagos Avenue – SP, is located the Digital Building Santander. In this place, that has the feeling of a small city, the technological development team of the bank is reunited. The project was designed to be the stage of great innovations, in an atmosphere that transpires creativity and technology.


The retrofit project starts from the premise of being a support for the cultural change that the bank has been implementing in the day to day of its employees, favoring the work processes.


In a very integrated process between Architecture, Customer and Design Thinking, we developed an interdisciplinary project focused on the user and improving the experience of the people.


The “First Gate” entrance building was surrounded by a versatile metallic skin, leading employees and visitors to the new reception. The technological vocation of the building is present in several ways. In the First Gate floor perforated metallic structures, called Clouds, make light and transparent meeting spaces that seem to float in space, creating a perfect place for faster and more informal meetings.The lack of lining reveals the technical structures of the building, framed in a precise LED linear lighting grid.


The main building, called Big Data, was completely reformulated. Many small rooms and hallways have given rise to the wide and colorful open space. The almost 8 thousand m² per floor were divided in 4 different spaces where the user navigation is guided by the chromatic palette of the brand. Colorful baffle structures guide and amuse along the way.


In addition to the two, there is also Colab, the Digital Generation building for creative laboratories. In the perimeter were also distributed the rooms called Lab. With different types of furniture and layouts that stay away from commonplace, the rooms reinforces a better interaction between employees and the new ways of working.


Located on a campus with a large wooded area, the project for Digital Generation sought to enhance the inherent qualities of space, making outdoor spaces work-friendly with wi-fi infrastructure, integrated meeting outlets, desks and tables the nature. The large green area and the human scale of the buildings that are a part of the Digital Santander Generation project set the tone of campus to the space.


The appropriation of these areas with structures, called Plugins, that can host the development of the work, were fundamental to make the outer space more alive and dynamic. These structures are lodged along the way between the buildings of the complex and, with ideation surfaces, Wifi and plugs, have made these spaces real meeting and outdoor living areas.


Project Data:

Name: Santander Digital Generation

Project: Todos Arquitetura e Entre Arquitetos

Team: Fábio Mota, Laís Delbianco, Maurício Arruda, Vinícius Capella, Daniele Capella, Anna Rossi, André Matias, Cadu Marino, Daniella Oliveira, Guilherme Ramalho, Marcos Trojan, Marília Leme, Mônica Nickel, Paula Romagnoli, Priscila Antibas, Rogério Gurgel, Renan Bussi

Intervention Area: 47.438 m²

Place: Avenida Interlagos – São Paulo – SP

Year: 2018

Pictures: Ricardo Bassetti



Material Used:

Draining Floor: Drenaltec

Floor: Concresteel

Hard Floor: Portobello

Carpet: Interface Floor

Fachada Metálica: Sul Metais

Carpet: Santa Mônica

Furniture: Fernando Jaeger

Furniture: Cremme

Furniture: Tidelli

Urban Furniture: Metalco

Baffles: Owa

Light fixture: Lumini

Light fixture: Tensoflex

Deck: Allpex

Office Partitions: Abatex

Read story in Português

Santander Digital Generation – Technology Center

Entre Arquitetos as Architects

The expansive Santander Digital Generation office in São Paulo is designed to be the stage of great innovations, in an atmosphere that transpires creativity for the bank's technological development team.

 

In an area with more than 90,000 m², in Interlagos Avenue – SP, is located the Digital Building Santander. In this place, that has the feeling of a small city, the technological development team of the bank is reunited. The project was designed to be the stage of great innovations, in an atmosphere that transpires creativity and technology.

 

In the Retrofit project, the “First Gate” entrance building was surrounded by a versatile metallic skin, leading employees and visitors to the new reception.

 

The technological vocation of the building is present in several ways. In the First Gate floor perforated metallic structures, called Clouds, make light and transparent meeting spaces that seem to float in space, creating a perfect place for faster and more informal meetings.

 

The lack of lining reveals the technical structures of the building, framed in a precise LED linear lighting grid.

 

The main building, called Big Data, was completely reformulated. Many small rooms and hallways have given rise to the wide and colorful open space. The almost 8 thousand m² per floor were divided in 4 different spaces where the user navigation is guided by the chromatic palette of the brand. Colorful baffle structures guide and amuse along the way.

 

In addition to the two, there is also Colab, the Digital Generation building for creative laboratories. In the perimeter were also distributed the rooms called Lab. With different types of furniture and layouts that stay away from commonplace, the rooms reinforces a better interaction between employees, the new ways of working and endless possibilities of use.

 

The large green area and the human scale of the buildings that are a part of the Digital Santander Generation project set the tone of campus to the space. The appropriation of these areas with structures, called Plugins, that can host the development of the work, were fundamental to make the outer space more alive and dynamic.These structures are lodged along the way between the buildings of the complex and, with ideation surfaces, Wifi and plugs, have made these spaces real meeting and outdoor living areas.

 

Material Used :
1. Drenaltec – draining floor
2. Concresteel - floor
3. Metalco – street furniture
4. Sul Metais – metal facade
5. Owa - baffles
6. Lumini - lamps

Read story in Português

Featured Projects
Latest Products
News
OMA enriches the cosmopolitan energy of New York’s iconic Tiffany & Co. flagship with an evocative new floating volume and holistic renovation
27 May 2023 News
OMA enriches the cosmopolitan energy of New York’s iconic Tiffany & Co. flagship with an evocative new floating volume and holistic renovation

Originally opening its doors in 1940, the Tiffany & Co. flagship on 57th Street and Fifth Avenue... More

10 striking homes with decorative plaster exteriors
26 May 2023 Specification
10 striking homes with decorative plaster exteriors

The use of plaster in construction is an ancient building technique. Research shows that a number of... More

Haus Hoinka demonstrates the potential of straw bale construction
26 May 2023 News
Haus Hoinka demonstrates the potential of straw bale construction

Haus Hoinka by Stuttgart-based Atelier Kaiser Shen is described as “a straw bale house in the... More

Mixtura completes the uniquely contextual convent of the Franciscan Fraternity of Bethany in Brazil
25 May 2023 News
Mixtura completes the uniquely contextual convent of the Franciscan Fraternity of Bethany in Brazil

Designed by Mixtura, a practice of young architects from Italy, the new convent of the Franciscan Fr... More

The confluence of two rivers informs the design of a new exhibition center in Chongqing
24 May 2023 News
The confluence of two rivers informs the design of a new exhibition center in Chongqing

A new Planning Exhibition Center by Tanghua Architect & Associates has been built on a hill in a... More

"Escher - Other World" combines the work of Escher with installations by Gijs Van Vaerenbergh
24 May 2023 News
"Escher - Other World" combines the work of Escher with installations by Gijs Van Vaerenbergh

In Escher – Other World, a novel exhibition at Kunstmuseum Den Haag (a modern and contemporary... More

Spruce House & Studio by ao-ft sets an exciting precedent for infill sites in the UK
24 May 2023 News
Spruce House & Studio by ao-ft sets an exciting precedent for infill sites in the UK

On an infill site in Walthamstow, East London, London-based practice ao-ft has completed a new-build... More

10 interiors with dramatic spiral staircases
23 May 2023 Specification
10 interiors with dramatic spiral staircases

A spiral staircase is one that turns or curves around a solid or open central axis. In a contemporar... More