Shopping Mall-La Piazza

Shopping Mall-La Piazza

Architect
Studio Fuksas

Massimiliano and Doriana Fuksas
Location
Eindhoven, Netherlands
Project Year
2004
Category
Shopping Centres
© MEYER

Shopping Mall-La Piazza

Studio Fuksas as Architects

The existing seventies shopping centre has been redeveloped and enlarged to be updated to the demands of our times and those of the future. The project is situated in the post-war city centre of Eindhoven, next to the monumental Bijenkorf building by Gio Ponti. 

In the project the public passage that connects the north part and the south part of Eindhoven is articulated by a glass roof that extends over the square in front of the building. The four floors of shopping space are connected by an elliptical void that brings the natural light into the building.  


This void makes the complete building understandable in one single view. The facade will be glazed with a translucent green glass, behind which a continuously moving pattern of light can be seen.  


The new Piazza and the Ponti building together will form one urban element that brings a new scale to the city centre.

Share or Add Shopping Mall-La Piazza to your Collections
The Marseilles Docks
next project

The Marseilles Docks

Shops, Shopping Centres and Art Galleries
977 Quai du Port, 13002 Marseille, France - Build completed in 2015
View Project