Single family house Bøe/Møller

Single family house Bøe/Møller

Architect
Knut Hjeltnes
Location
Bærum, Norway
Project Year
2014
Category
Private Houses
Rickard Riesenfeld

Single family house Bøe/Møller

Knut Hjeltnes as Architects

The house is introvert due to the site being without much view, instead turning the attention towards the six small atriums (some covered), a beautiful pine tree and a shallow forest of maple and birch. Walls and floors are brick constructions while the roof is massive wood.


The house won the Bærum municipality's architecture award in 2014, and in 2015 the project was awarded the “Masonry Award”. It recieved honorable mention in the 2016 Norwegian Award for Building Design.

Project Credits
Markthal Rotterdam
next project

Markthal Rotterdam

Shopping Centres, Urban Green Spaces and Housing
Markthal, 3011 Rotterdam, Netherlands - Build completed in 2014
View Project