Start-up Nation Central (SNC) Headquarters

Start-up Nation Central (SNC) Headquarters

Architect
Kimmel Eshkolot Arch.
Location
Tel Aviv, Israel | View Map
Project Year
2018
Category
Offices
Amit Geron
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Acustic claddingCREDO
GardeningGanan al gag
Furniture and glass partitionsHabitat
Wood ceilingsOranit Wood Profiles Industries ltd.
Rezina floor & parquetParqueteam
LightingYair Doram Ltd

Product Spec Sheet
Acustic cladding
by CREDO
Gardening
Furniture and glass partitions
by Habitat
Rezina floor & parquet
Lighting

Start-Up Nation (SNC) Central Headquarters

Kimmel Eshkolot Arch. as Architects

Start-up Nation Central (SNC) in downtown Tel Aviv is a center for a foundation dedicated to the Israeli tech scene, occupying a freestanding six-storey building that was converted to create coworking spaces, offices, meeting spaces and exhibition areas. The design of the work spaces oscillates between formal environments to a more laidback and comfortable areas for ongoing work. As an architecture of the tech and computational world, the design language aspires for precision and practicality. Transparencies within the work spaces allow for views to the listed buildings from the early 20th century which surround the project.

 

The middle section of the building (levels 2 and 3) is where the offices for the ongoing work of the foundation are located. The upper part of the building (levels 4 and 5) is the start-up nation home, which projects the work carried out inside the building to the world. This area is designated to host delegations and create a bridge between the Israeli tech scene and the global scene. The lower two levels, as well as the lower ground floor, cater to the local tech ecosystem, in which start-up companies can book meeting spaces and attend lectures. In the ground floor there is also a restaurant employing new promising chefs, which are intended to rotate regularly.

 

On the fourth floor - the start-up nation home - we designed a glass ‘pixel’ wall which is in part screens for ongoing information and in part designated for presentations of occasional meetings. It is attached to a large rooftop terrace with a unique canopy that frames the view of the sea. This space also includes several digital and physical exhibition areas which continue through a staircase to the fifth floor where the central meeting room of the building is located.

 

Material Used :
1. Furniture and glass partitions: HABITAT
2. Rezina floor & parquet: PARQUETEAM
3. Wood ceilings: ORANIT wood profiles industries
4. Baswa ceiling: Judea International Export Import
5. Acustic cladding: CREDO
6. Gardening: Ganan al-gag
7. Lighting: Yair Doram
8. IT& AV: Bynat
9. Signs & graphics: OKD

Featured Projects
Latest Products
News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel
27 Jan 2023 News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel

In the heart of one of the urban blocks of Basel, lined with residential buildings around its perime... More

Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister
26 Jan 2023 News
Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister

Tucked away in the valley of Jinshan Mountain in Laowa village, China, the Upper cloister designed b... More

Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain
26 Jan 2023 News
Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain

Martin Lejarraga Architecture office completes a contemporary refurbishment of an old 20th-century a... More

Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape
26 Jan 2023 News
Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape

In northern Italy, Mountain Lodge S. Stefano by Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti (SBSA) is... More

RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple
26 Jan 2023 News
RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple

In Okayama, Japan, the RJ Nusery by HIBONOSEKKEI takes advantage of its location next to a tradition... More

IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension
24 Jan 2023 News
IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension

In the Czech centre of Vratislavice, the new IGI Library by atakarchitekti uses a former Roman Catho... More

Le Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building
24 Jan 2023 News
The Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building

In the vein of a learning centre, Le Studium at the University of Strasbourg by Jean-Pierre Lott com... More

Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape
24 Jan 2023 News
Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape

Nestled in the Tuscan countryside, the new Fendi Factory in Bagno a Ripoli is a masterpiece of Milan... More