Sushi Isono

Sushi Isono

Architect
Jun Igarashi Architects inc.
Location
Sapporo, Hokkaido, Japan | View Map
Project Year
2016
Category
Restaurants
IKUYA SASAKI

Sushi Isono 

Jun Igarashi Architects inc. as Architects

This project is a design of a sushi restaurant located in center of Sapporo. When we design a restaurant, we often think that every part of the space must be completely designed.However, this time, I wanted to maximize the density of important space parts (counter seats / private rooms) by creating a blank space like an alley.

photo_credit IKUYA SASAKI
IKUYA SASAKI

When you first enter the entrance to the building from the road, you can discover a blank space that can be called an alley. You should feel the outdoor atmosphere once again, even though you should have entered the building. This space has the purpose of a windbreak-room and stabilizes the air environment.

photo_credit IKUYA SASAKI
IKUYA SASAKI

When you open the sliding door from the alley, you are in a space like a small square at the end of the alley. This space is also a gallery space.And there is a sliding door to the private room facing the small square. When you open the door, you will reach an intimate space. 

photo_credit IKUYA SASAKI
IKUYA SASAKI

Material Used:

1. Entrancehole floor- mortar

2. Wall- wallpaper

3. Flooring- Spruce flooring

4. Doors- Paulownia-board

5. Sushi countor- Paulownia-board

photo_credit IKUYA SASAKI
IKUYA SASAKI
Share or Add Sushi Isono to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Guesthouse
next project

Guesthouse

Private Houses
Kyiv, Ukraine - Build completed in 2021
View Project