Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project
Tetris House

Tetris House

Architect
PLASMA STUDIO
Location
San Candido, Italy
Project Year
2007
Category
Private Houses

Tetris House

PLASMA STUDIO as Architects

Tetris House is derived from the transformation of very pragmatic parameters into a spatially engaging concept. Multiple programmatic demands (five self-contained units, parking spaces and other covered exterior areas) have initiated two volumes. L-shaped in plan and section, they are spatially interwoven to produce a range of dynamic interstitial spaces.


The building volumes cantilever out roughly five meters to provide covered parking. The structural forces are legible in the development of the wall and ceiling planes. The local larch is used with a white tint throughout the interior. The sloped elevation continues as a built-in sideboard that turns into a series of steps and a plinth beneath the internal stairs.

Share or Add Tetris House to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufactureJung
Product Spec Sheet
Manufacture
by Jung
Block722 Studio
next project

Block722 Studio

Offices
Athens, Greece - Build completed in 2020
View Project