TFKB Headquarters -  Interior Design Project

TFKB Headquarters - Interior Design Project

Location
Saray Mahallesi, Sokullu Cd No:7, 34768 Ümraniye/İstanbul, Turkey | View Map
Project Year
2017
Category
Banks

Offices
Gürkan Akay
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersNEOLITH by TheSize
Stretch CeilingsBarrisol - Normalu Sas
ManufacturersHansgrohe SE
ManufacturersKoleksiyon
FurnitureB&B Italia
ManufacturersBuzzi & Buzzi

Product Spec Sheet
Manufacturers
Stretch Ceilings
Manufacturers
Manufacturers
Furniture
Manufacturers

Türkiye Finans Participation Bank Headquarters Interior Design Project

M-Ofis Architects as Interior Architects

33 storey building that constructed in Ümraniye – İstanbul – Turkey is designed as the new headquarters for Türkiye Finans Participation Bank with 60.559 sqm total construction area. The multi-national partnership and the participational structure of the company were taken into consideration to be emphasized during the design process.


Initial idea of the conceptual design derieved from TFKB brand motto, “Surplus value instead of consumption” and claiming to generate surplus value from the participation idea are described in design geometry. The conjectural power that generated in center by different forces moving through four directions of the brand logo is symbolized by rhombus. This element formed to represent the constituted “production-based surplus value” and this three dimensional element was used in consequence as brand identity in designed spaces. Perception of the brand identity had also been emphasized by clarity of spaces in two major entrance lobbies.


To plan social interaction spaces at the office floor levels, atriums are formed by keeping floor slabs one axis shorter at every second floor through the facade that faces towards TEM highway. Singular trees with red leaves are placed into social interaction areas of the galleries to mimic the autumn of Istanbul and the trees are emphasized with dramatic lighting to be observed from perimeter of the building at night time with the goal of featuring the building as a landmark.


The educational zone is planned as an academy with library, cinema hall, seminar rooms, two conference halls with permanent 200 seats and organizable 500 seats, thematic rooms, a virtual branch office and 15 educational classrooms in various sizes. Also three fitness halls, two large prayer rooms and various rentable areas are planned inside the complex.


Project Credits
Interior Architects
Cobble Hill Townhouse
next project

Cobble Hill Townhouse

Private Houses
Brooklyn, NY, USA - Build completed in 2019
View Project