The Boho House

The Boho House

Architect
Ground Zero
Location
Vesu, Surat, Gujarat, India | View Map
Project Year
2022
Category
Apartments
Noaidwin Sttudio
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
RugsIKEA
FabricsFAB India
SanitarywareJaquar
SWITCHBOARDSL&T
Kitchen CountertopPorceko
BEDSHEETSWestside Home

Product Spec Sheet
Rugs
by IKEA
Fabrics
Sanitaryware
by Jaquar
SWITCHBOARDS
by L&T
Kitchen Countertop
by Porceko
BEDSHEETS

Aagam Paramount – Show Flat

Ground Zero as Architects

Located in a posh locality in Surat, a luxurious residential project Aagam Paramount is taking shape. The designed residence is a show flat in that apartment that exudes a peaceful charm. It spreads across an area of 2427 sq. ft. The client's brief entailed a space which appears like his own space and not a symbolic show flat. Thus, we took up the challenge to design an intimate and welcoming space that echoes comfort, warmth and tranquillity. The neo-classical themed home was crafted to incorporate a balance between design, functionalities and their intended purpose.

photo_credit Noaidwin Sttudio
Noaidwin Sttudio

In the entrance foyer, visitors are greeted with the play of patterns, bold upholstery and floral wallpaper that adorns the beige lime washed walls of the living room. A ledge wraps from the foyer to the living room which acts as a worship place. The TV console has a monolithic presence and was designed using a bold Italian stone in contrast with the lime washed walls. A floral print carpet with a solid-coloured chair contrasts the sofa. The focal point of the abode is the screen which was procured from an antique store. It is a 70 years old wooden frame repolished in black, tucked with shear fabric in between which separates the living area from the kitchen.

photo_credit Noaidwin Sttudio
Noaidwin Sttudio

Since the house has an open kitchen concept, it was necessary to uphold the privacy of the space. The dining area, which is a part of the living room layout; is adorned by indoor greens that bring a subtle tropical flourish to the space. While the challenge arose in distributing the lights proportionately in the common areas, the ceiling was then designed keeping in mind a sense of visual continuity which ties the whole space together. An extension of the living area, the balcony comprises a comfy lounge chair, natural plants and a mural that was originally cut out from the jali door.

photo_credit Noaidwin Sttudio
Noaidwin Sttudio

Every room in the house has one accent colour which is selected based on the art that will preside over the space, which then filters down into the soft furnishings and decor details. The challenge in the assignment was its short deadline which was 30 days to design and execute the space. The children's bedroom is a mere 100 sq. ft space which is connected with the living room through a glass sliding door serving both privacy and allowing greater amplitude of natural daylight. A sofa cum bed has been placed against the window, to fulfil the function as well as the overall proportion of the children's bedroom, allowing more space for them to play. Circle pops on the wardrobe are reminiscent of the bubble fidget toy. A playful metal headboard with abstract highlighting artwork in red colour livens the space. 

photo_credit Noaidwin Sttudio
Noaidwin Sttudio

In the guest bedroom, earthy-coloured walls are layered with moulding, offset by artwork in MDF behind the bed. A floral painting highlights the TV unit wall. 

The master bedroom sees a splash of blue, underlined by a monochrome headboard on the wall behind the bed which features a window that brings in ample light into the compact space thus, it is strategically covered with a headboard and a custom-made painting that adds charm to the bedroom. The same graphical language has been followed on the wardrobe shutters to unify the whole space. 

photo_credit Noaidwin Sttudio
Noaidwin Sttudio

Overall a blend of textures, contrasts and soft hues has reigned over the flat, making it an absolute derivative of the concept that was visualized. 

Team:
Principal Architects: Sagar Rathod, Mansi Rathod, Ritika Uttamchandani 
Design Team: Preksha Jain, Shailly Kukreja
Developer: Aagam Group 
Design Firm: Ground Zero 

photo_credit Noaidwin Sttudio
Noaidwin Sttudio
photo_credit Noaidwin Sttudio
Noaidwin Sttudio
photo_credit Noaidwin Sttudio
Noaidwin Sttudio
photo_credit Noaidwin Sttudio
Noaidwin Sttudio
photo_credit Noaidwin Sttudio
Noaidwin Sttudio
Caption
Project Credits
Architects
Developers
Photographers
Featured Projects
Latest Products
News
Creative offices by Sid Lee Architecture envisioned as an extension of Montreal’s dynamic urban environment
29 Sep 2022 News
Creative offices by Sid Lee Architecture envisioned as an extension of Montreal’s dynamic urban environment

Part of a revitalization of downtown Montreal and the iconic Place Ville Marie and its esplanade, Si... More

The Cocoa Project Café by T3 Architects embraces the past to create a sustainable future
28 Sep 2022 News
The Cocoa Project Café by T3 Architects embraces the past to create a sustainable future

T3 Architects undertook the restoration of a 1950s modernist villa in Saigon to reconnect people wit... More

M Royce Architecture wraps the Oxford Triangle house in spatial alchemy of industrial materials
28 Sep 2022 News
M Royce Architecture wraps the Oxford Triangle house in spatial alchemy of industrial materials

A distinct sight amongst the post-war stucco and typical mid-century ranch-style houses of Venice Be... More

De Villa by Rj Architects blurs boundaries and finds solitude in nature
28 Sep 2022 News
De Villa by Rj Architects blurs boundaries and finds solitude in nature

Located in Qom city, De Villa, designed by Rj Architects, seeks refuge in nature and establishes a c... More

Reinvented Milka Guesthouse combines Slovenian alpine tradition with contemporary design
28 Sep 2022 News
Reinvented Milka Guesthouse combines Slovenian alpine tradition with contemporary design

Combining Slovenian alpine tradition with contemporary design, the restoration of Milka guesthouse b... More

The Boiler Room by a/LTA architectes – urbanistes abstractly reflect details of the site's historic Breton architecture
28 Sep 2022 News
The Boiler Room by a/LTA architectes – urbanistes abstractly reflect details of the site's historic Breton architecture

Part of a site with a solid historic architectural heritage, this new boiler room in Saint-Pern impr... More

Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining
27 Sep 2022 News
Naso refurbishes an exemplary modernist structure as a hub for art and sustainable dining

Located in the heart of Bosque de Chapultepec in Mexico City, Lago/Algo is a cultural hub managed an... More

Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement
27 Sep 2022 News
Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement

In São Paulo, global studio Perkins&Will have completed a impressive residential project... More