The Space Between Walls

The Space Between Walls

Private Houses
Princess Of Wales Road, Singapore - Build completed in 2017
Derek Swalwell

The Space Between Walls

HYLA Architects as Architects

This semi-detached house is detached from its façade and party wall to create courtyard spaces that allow light, ventilation and private views. At the front, an almost blank brick wall conceals these spaces and the front door is similarly hidden in a timber wall. A swimming pool runs along the side and front creating a tranquil oasis for the house. The timber staircase overhangs the pool and its covered by a glass and timber pergola that runs along the length of the house. Upstairs the gardens continue into two more courtyards which two bedrooms and a study look into.

Project team
Algorithm pendant light
Face brickwork
Bath fittings
Bath fittings
Bath fittings
Product Specifications
BrandCategoryProducts
Green Forest Landscape Pte LtdLandscape Contractor
HaikuCeiling fans
KawajunDoor handles
THE.ARTCERAMTHE.ARTCERAMBath fittings
VibiaVibiaAlgorithm pendant light
ViegaViegaBath fittings
Centre Hospitalier de l'Université de Montréal —CHUM
next project

Centre Hospitalier de l'Université de Montréal —CHUM

Hospitals, Auditoriums and Libraries
Montréal, Canada
View Project