Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Furnishings and ComplementsAntonio Lupi Design S.p.A.
Tailored furnishingsBimar Arredo Contract
Furnishings and Complementsernestomeda s.p.a.
Lighting and Home automationGraziella Smart Technology
Furnishings and ComplementsHenge
Mural Trim and CoatingMetropolis by Ivas

Product Spec Sheet
Furnishings and Complements
Tailored furnishings
Furnishings and Complements
Lighting and Home automation
Furnishings and Complements
by Henge
Mural Trim and Coating

There are special occasions in life, and this residence in Tanager Way in Los Angeleswas born from my long-lasting friendship with Mary Ta and Lars Hypko, histrionic owners of Mass Beverly and Minotti LA.


The architecture of McClean Design on the Hollywood hills was the perfect context: large glass walls, with the light that filtersin every direction, an infinity pool overlooking Down Town with a breathtaking view. These are the main features, the "Raw materials" on which we based the "TR-102" project, a luxury private residence located in Los Angeles, in the exclusive West Hollywood neighborhood. The two keywords were light and lightness.


The villa is literally setin a sort of cul-de-sac, where the view is amazing. Our taskwas to enhance spaces, expertly modeled by McClean, with the eclecticism that contradicts my studio, trying to define every single area creating harmony in open-space architecture.


You enter through a gate, defined by two walls covered in marble, and immediately you can find a spectacular living room defined by glass walls. You can access the room through a walkway thatshows you the way, walking over a stretch of water on the lower floor.


Starting from the “spectacularizating” philosophy typical from Hollywood, the living areas of Minotti have been integrated with the kitchen of Ernesto Meda in Gray Stone, with metal lamps of Henge, in a material succession of a soft chromatic palette that gives spaces a refined nuance, where the only "excess" is the selection of art pieces that harmoniously accompany the client's gaze, giving a "wow" effect to the guest. 


The articulation of the internal spaces elegantly celebrates the strong union that is created between indoor and outdoor in this residence, where the essentiality (simplicity’) of the architectural lines of the house make the most of the view on Down Town and the direct view on the swimming pool, which extends over everything the main front, enhancing the external terrace with a wide use of sliding glass walls that allow to maximize contact with the external environment.


In the entertaining areas placed on the lower floor, the connection between inside and outside continues. In fact, this floor contains a green space enriched with stretches of water interrupted by an artificial waterfall which gives us pleasing and unexpected emotions while flowing. Inside this island of water placed on a double volume, iconic outdoor furniture is displayed in order to give owners an immersive experience when they will feel the need.

 

In the same place there is a lounge bar with a counter realized on a custom drawing, covered with scratched and embossed Fossena stone and aback-painted stop-sol glass lower frame. On the same floor you can find a multimedia room for moments of leisure and evenings with friends. Given the technology chosen and the high level of soundproofing designed during the planning phase, you can also enjoy movie or football game nights.


To conclude there is the garage, which was actually designed to be an Art Gallery, a vault where you can admire the car collection and the art works property of the well-known owner, a clue? The initials are C.K.

 

Material Used :
1. Lighting and Home automation: Viabizzuno with Graziella Smart Technology
2. Mural Trim and Coating: Metropolis
3. Tailored furnishings: Bimar Arredo Contract
4. Furnishings and Complements: Minotti, Ernesto Meda, Henge, Antonio Lupi

This story is available in multiple languages
Share or Add TR 102 to your Collections
Rabbit House
next project

Rabbit House

Private Houses
Denver, CO, USA - Build completed in 2019
View Project