Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Architect
Wiegerinck
Location
Hertog Eduardplein 4, 6663 AN Nijmegen
Project Year
2016
Category
Hotels
Leon Abraas

Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Wiegerinck as Architects

The hotel is situated at a striking location in Lent, at the fork heading towards Waalburg and the new bridge to Nijmegen.

 

The new building has two main volumes. A plinth building with a car park, entrance, foyer, restaurant and meeting room center, and a tower with rooms and a wellness center.

 

The plinth structure follows the contour of the plot and points towards the new station plaza, which is yet to be built. This part of the building utilises strong building materials. The roof of this volume acts as a raised ground level. The park-like layout provides a place to relax within the hectic city. Like a sleek, polished diamond, the tower forms an interesting contrast with the structure below. The recessed reveals will be finished in different colours alternating on the top and bottom floors. A variation in openness will be created, which will change depending on your vantage point.

 

Altogether, an ensemble will be created that suits the surroundings, creates space and plays with transparency.

Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

Ililsiho Jeju
next project

Ililsiho Jeju

Apartments
Seoul, South Korea - Build completed in 2020
View Project