Wusi Bei Tahoe Plaza Fuzhou

Wusi Bei Tahoe Plaza Fuzhou

Architect
CLOU Architects
Location
Fuzhou, China
Project Year
2013
Category
Shopping Centres

Wusi Bei Tahoe Plaza Fuzhou

CLOU Architects as Architects

On a rare occasion, chipping away at a stone will lead to the discovery of a cavernous core lined with mineral deposits exploding with radiant colour and light. The experience of entering CLOU’s mall in Fuzhou is equally dazzling as a voluminous atrium filled with vibrant colour and light greets the visitor.

Crystalline LED advertisement gems hover over the atrium concierge as the visual focal point upon entering the mall luring visitors to the upper levels. The pristine white interior atrium is accentuated by colour highlights on the escalators which are sculpturally composed in the middle of the atrium. Linear LED light chandeliers sit over the interior events plaza. Back lit floor peepholes strew across the atrium bridges like scattered jewels as a playful addition to the space, attracting curious onlookers.

Key materials such as reconstituted stone, stretch ceiling light boxes, tinted laminated glass, rainbow tinted acrylic, composite aluminium panels and GRG are employed in the realisation of the design.

Project Credits
Agritur "La Dolce Mela", ampliamento
next project

Agritur "La Dolce Mela", ampliamento

Hotels
Strada di Pedegaza, 14, Ciago, Trentino, Italy - Build completed in 2019
View Project