Stilt Studios unveil prefab treehouse hospitality units overlooking the lush rice fields of Bali

Stilt Studios unveil prefab treehouse hospitality units overlooking the lush rice fields of Bali

30 Nov 2022 News

Set amidst the coastal village of Canggu, Treehouse Studios is Stilt studios' newest hospitality addition, built as part of a four-building complex overlooking a landscape of lush rice fields. 

photo_credit Indra Wiras
Indra Wiras

Constructed on a site of 745 sqm, the complex design provides an elevated hospitality and retreat space that becomes a sanctuary away from the limits of everyday living.

photo_credit Indra Wiras
Indra Wiras

In line with the studio's design philosophy to tread lightly on the earth, the project uses prefabricated building elements, depending on a conscious selection of materials from responsible sources, and utilizes as much wood as possible to reduce the project's carbon footprint. Other sustainability features include the use of solar panels and recycled plastic bathroom sheets. 

photo_credit Indra Wiras
Indra Wiras

As visitors approach the guesthouse, they are invited to relax in a private plunge pool, unwind on a deck furnished with comfortable sun loungers, or gather around the dining table. They gradually ascend into the treehouse via a spiral staircase to the warm, wooden interior of the Treehouse Studio, enhanced by vivid tones and greenery.

photo_credit Indra Wiras
Indra Wiras

The interiors pay homage to Japanese ethos and Balinese culture, seeking to entice guests while offering a space for introspection and leisure. The open layout of the studio splits the main programmes into two levels, with dining, lounging and swimming below and sleeping, living, and bathing on the first floor, opening horizontally to the verdant landscape. 

photo_credit Indra Wiras
Indra Wiras

Therefore, the design allows travellers to connect with the natural setting while offering an unforgettable experience with a distinctive indoor-outdoor living concept.

photo_credit Indra Wiras
Indra Wiras
Related Content
Latest News
Querkraft designs a community building with a playful façade offering splendid views of the Danube
31 Jan 2023 News
Querkraft designs a community building with a playful façade offering splendid views of the Danube

Built on a unique site proposed for Viennese social housing adjacent to the Danube River, this commu... More

JVST convert a steam-cleaning factory into an open creative studio for the firm
31 Jan 2023 News
JVST convert a steam-cleaning factory into an open creative studio for the firm

Located in the Delfshaven neighbourhood of Rotterdam, Loft Office, designed by JVST, is a conversion... More

Benchakitti Rainforest Observatory by HAS provides a bridge between the people, nature and the city of Bangkok
31 Jan 2023 News
Benchakitti Rainforest Observatory by HAS provides a bridge between the people, nature and the city of Bangkok

In the heart of Bangkok, Benchakitti Rainforest Observatory by HAS Design and Research provides an a... More

Taller General + ERDC Arquitectos craft a classic vaulted brick house on the hills of Auqui
30 Jan 2023 News
Taller General + ERDC Arquitectos craft a classic vaulted brick house on the hills of Auqui

Set atop Auqui hill, bordering the city of Quito, Horno De Pan, designed by Taller General and ERDC... More

Laura Ortin Architecture adds perforated “celosia” as a dynamic element to this apartment in Spain
30 Jan 2023 News
Laura Ortin Architecture adds perforated “celosia” as a dynamic element to this apartment in Spain

Located in Murcia, Spain, Pa(i)saje House by Laura Ortin Architecture is an embodiment of dreams and... More

10 vibrant pouffes adding a touch of comfort to workplaces
29 Jan 2023 Specification
10 vibrant pouffes adding a touch of comfort to workplaces

The workplace doesn’t have to be a place of total austerity. In fact, a few well-chosen pieces... More

Studio Antimatter reimagines healthcare delivery through soft, subtle and soothing design elements
29 Jan 2023 News
Studio Antimatter reimagines healthcare delivery through soft, subtle and soothing design elements

Early Medical Centre, designed by Studio Antimatter, rethinks healthcare architecture in Singapore b... More

Foster + Partners complete flexible urban workspace ICÔNE for a post-covid world
29 Jan 2023 News
Foster + Partners complete flexible urban workspace ICÔNE for a post-covid world

In Belval, Luxembourg, Foster + Partners has completed the new office complex ICÔNE. The proje... More

Featured Products
Featured Projects