Ahn Jung-geun Memorial Hall
Youngchae Park

Ahn Jung-geun Memorial Hall

D.LIM architects as Architects

The Ahn Jung-geun Memorial Hall is nestled around forest in the Mountain Nam where is located in the center of Seoul, Korea. Next to the site are the remnants of an old war shrine where Japanese people worshipped their warlords and spirits during the colonial era. Having dug up the age-old reminder of disgrace and humiliation, the new building for Ahn Jung-geun (1879-1910), a patriot and martyr, stands triumphantly over the site.


The memorial hall is configured as a cluster of 12 masses that shoot up from the sunken base. The number 12 symbolizes the unsung heroes of Dongeui Danjihoe ― a secret society whose name roughly translates into the Society of Patriots ― that was originally organized by Ahn. The members severed their little fingers in 1909 in a demonstration of their loyalty and determination to the underground liberation movement.


The entrance leads visitors to the ramps situated one level below the surroundings. As the visitors walk onto the ramps, they will see Ahn’s legacy of handwriting works imprinted on the black wall on the right. The path stretches all the way to the back, where the main entrance is located. The walk is a long, serene journey connecting the present with the past. It serves as the conduit between times, as well as a link to the hall’s outdoor exhibition space. The attention of the visitors naturally moves from the real world to the memorial space and from the surrounding calligraphy through adjustment in level variation.


Dedicated to Ahn Jung-geun, the exterior of this new facility is wrapped around in a consistently-textured, semi-opaque layer. Inside, there is an intriguing diversity of openings and closings, featuring various functions. Instead of favoring dark, dramatic spaces, the building creates bright, diverse spaces inside the 12 luminous “boxes.” The translucent outer layer enables the scenery lighting to come from the building itself and helps maintain the symbolic significance of the commemorative hall. After viewing the final exhibition room, visitors are led to the exterior of the building through the southern staircase, which provides a fine view out over the city skyline, towards the Han River.


Project Spotlight
Product Spotlight
News
Hyperboloid Green Ark pavilion forms heart of Meise Botanic Garden greenhouse complex
19 Jun 2024 News
Hyperboloid Green Ark pavilion forms heart of Meise Botanic Garden greenhouse complex

Meise Botanic Garden, one of the world's largest botanical gardens, recently inaugurated the Green A... More

Six Bricolage Houses: An inventive model for urban renewal and housing design in Nantou, Shenzhen
18 Jun 2024 News
Six Bricolage Houses: An inventive model for urban renewal and housing design in Nantou, Shenzhen

ARCity Office embarked on a project that would establish a new typology of “bricolage architec... More

BYRÓ architekti’s charred wood-clad garden pavilion in Prague reimagines the mundane garden shed
17 Jun 2024 News
BYRÓ architekti’s charred wood-clad garden pavilion in Prague reimagines the mundane garden shed

Prague-based BYRÓ architekti has completed a small and contemporary charred wood-clad garden... More

25 best outdoor furniture manufacturers
17 Jun 2024 Specification
25 best outdoor furniture manufacturers

Outdoor furniture, crafted for patios, decks, balconies, gardens, and other open-air spaces, is typi... More

Landscape Forms & Urbidermis: Partners in Modern Urban Transformation
17 Jun 2024 Sponsored Articles
Landscape Forms & Urbidermis: Partners in Modern Urban Transformation

Landscape Forms, the official and long-time partner of Urbidermis in the USA and Canada, works close... More

31/44 Architects designs London house filled with architectural character
14 Jun 2024 News
31/44 Architects designs London house filled with architectural character

31/44 Architects designed “Six Columns” as a home for studio co-founder Will Burges. Sit... More

Benthem Crouwel Architects transforms Amsterdam office tower with an innovative wooden extension
13 Jun 2024 News
Benthem Crouwel Architects transforms Amsterdam office tower with an innovative wooden extension

District West in Sloterdijk, Amsterdam is currently undergoing a transformative redevelopment, conve... More

Brewhouse Apartments: A testament to adaptive reuse comes to Warsaw
12 Jun 2024 News
Brewhouse Apartments: A testament to adaptive reuse comes to Warsaw

In the heart of Warsaw, where history intertwines with contemporary urban life, the Brewhouse Apartm... More