Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
APARTMENT V2

APARTMENT V2

Architect
marasovic arhitekti
Location
Koper, Slovenia | View Map
Project Year
2020
Category
Apartments
Blaž Škorjanc
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ChairPEDRALI
ManufacturersBolia International
ManufacturersCeramica Catalano
ManufacturersCeramica Sant'Agostino
ManufacturersEXENIA
Manufacturersferm LIVING

Product Spec Sheet
Chair
by PEDRALI
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
by EXENIA
Manufacturers

Apartment V2

marasovic arhitekti as Architects

The presented project is a result of a close collaboration between our studio and the clients. It was their input, the open-minded approach to new ideas and the ability to think about a non-ordinary lifestyle that made this project possible.


The apartment is situated at the first floor of a historical house in the center of Koper. The house was once a home of a noble family, but after WW II was divided in smaller apartments, as many others. Apart from the location, the façade and the various details, one of the main characteristics that testifies about the noble past of the building is the “piano nobile” with its great height of 4.3 meters.


In the attempt to restore some of the original glory of the building we were facing two main challenges:


-the small number of windows (3 – all on the same façade)


-the client needs (a spacious living room, a bedroom, an office that easily converts into another bedroom, a bathroom, a storage room and a utility)


A normal scenario would suggest attaching the bedroom to one of the windows, resulting in a less spacious living space with less natural light. With the help and collaboration of the clients we designed a living space that uses all tree windows and pushed the other rooms back into the inner part of the apartment. The rooms are composed in two levels and separated from the living space by a second façade. The use of glass and two layers of curtains guaranties privacy when needed and provides natural light and views to the main street.

This story is available in multiple languages
Project Credits
From the Garden House
next project

From the Garden House

Private Houses
Łąka, Poland - Build completed in 2021
View Project