Carmen

Carmen

Architect
Nada
Location
Valencia, Spain | View Map
Project Year
2016
Category
Private Houses
Daniel Rueda
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
Suspensión light - WireflowVibiaWIREFLOW
TapsZucchetti. KosPAN
Kitchen mobiliary – Serie 45dica
Tales - AzulejMutina
Technical LightingOnok Lighting

Product Spec Sheet
Suspensión light - Wireflow
Kitchen mobiliary – Serie 45
by dica
Tales - Azulej
by Mutina
Technical Lighting

Carmen

Nada as Architects

A 1900s apartment renovation in the historical center of El Carmen (Valencia).

Before its renovation, the apartment was divided in many different separated spaces by several layers of materials and modifications. The design team decided to change the entire layout by removing such additions. The barrel-vaulted ceiling was revealed, and the original windows were restored in order to evoke the heritage of this apartment. The dwelling is located in one of the most iconic spots of El Carmen, Valencia’s old town district, in a modernist building of XX century with views to the ancient gates of the city. The apartment, designed by Nada, serves as a holiday residence for a German family of Spanish descent.


The entrance hall carefully divides the dwelling in order to create two different areas regarding its functions: day and night areas. A 4 meters sliding glass door separates the living-dining room and the kitchen, providing an overview of all the balconies and the restored vaulted brick ceiling. The walls have been painted in white not only to increase the natural lighting effect, but also to get a contrast with the wooden floor. It provides a natural comfort to the composition. The entrance walls are made of white wooden panels, which helps to hide doors and built-in closets, giving a smooth finishing. Technical floors evoking hydraulic ceramics are placed in both bathrooms, playing with several patterns and colours.


Materials employed were mainly natural and eco-friendly, in order to increase the feeling of well being. Moreover, inhibitors of current were used to hold back the electromagnetic fields. In this way, no signal pass through the apartment, isolating it from the city bustle.


Material Used :

1. Dica – Kitchen mobiliary – Serie 45

2. Onok Lighting - technical Lighting

3. Vibia – Suspensión light - Wireflow

4. Mutina - Tales - Azulej

5. Zucchetti – Taps – Serie PAN

This story is available in multiple languages
Share or Add Carmen to your Collections
Project Credits
Architects
Products used in this project
SCHEDLBERG Contemplation house
next project

SCHEDLBERG Contemplation house

Housing
94234 Viechtach, Germany - Build completed in 2018
View Project