Clinica Dentária São Paulo by Sabrab

Clinica Dentária São Paulo by Sabrab

Architect
Sabrab Sa
Location
Lisboa, Portugal | View Map
Project Year
2021
Category
Hospitals
Ivo Tavares Studio

Clinida Dentária São Paulo by Sabrab

Sabrab Sa as Architects

Inserted in a small fraction of 140 square meters, we had as objective the creation of a dental clinic with three dental offices, reception and other necessary technical spaces.

photo_credit Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio

The main objective was the creation of a clinic with the smallest ecological footprint in the construction possible. For this the project team sought solutions for the walls outside the traditional, having opted for bamboo panels, which are the most sustainable plant in construction, due to their rapid growth. 

photo_credit Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio

For this, wood panels were created, and the ceilings of the entire clinical area in this material, with a circular evolutionary shape, which accompanies the cabinets, the doors of the clinical corridor and one of the cabinets, face to give continuity to the space.
All lighting equipment chosen was primarily energy efficiency and lower consumption. The reception lamp, an Artemide Alphabet of light, which fills the entire reception area by itself, stands out.

photo_credit Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio

Furniture was designed at the reception, also in bamboo, with a shape inspired by Japanese architecture.
 
All technical areas were placed in the tardoz part of the clinic, where they are located, changing rooms, canopy and technical zones. 

photo_credit Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio
photo_credit Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio
photo_credit Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio
photo_credit Ivo Tavares Studio
Ivo Tavares Studio

The materials chosen coating, were thought to be as neutral as possible, having only been chosen a Calacatta for greater prominence in the sanitary installation where the light is an LED that makes a Cross effect.
 
The materials of renders, were thought to be as neutral as possible, having only been chosen a Calacatta for greater prominence in the sanitary installation where the light is an LED that makes a Cross effect.

Caption
Caption
Caption

 

Project Credits
Architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
suspended lightArtemide
Product Spec Sheet
suspended light
Carnegie Hill Apartment
next project

Carnegie Hill Apartment

Apartments
Manhattan, New York, NY, USA
View Project