Court House in Nagoya

Court House in Nagoya

Architect
Takeshi Hosaka Architects
Location
Nagoya City, Aichi, Japan | View Map
Project Year
2014
Category
Private Houses
Koji Fujii / Nacasa & Pertners Inc.

Nagoya Courthouse

Takeshi Hosaka Architects as Architects

The site is located approximately 1 km west of Nagoya castle and in the neighborhood there are 2 story houses as well as high rise apartments over 10 stories high. Summer in Nagoya is very hot. When a downpour occurs water can rise over 50 cm above street level.

 

Taking these matters into account we have designed a serene and comfortable house for a family of three (husband/wife and child). Taking advantage of the large site we have designed a single level court house surrounding a courtyard garden.

 

However if we make it just a court house the outline of the sky is too distinct and from the surrounding high rise apartments you are able to see inside therefore we had the line of the glass facing the courtyard and the line of the roof cave in and protrude and the line of the glass, eaves and dirt floor intersect at the inside/outside boundary in a plane format.

 

In this way it becomes an architectural style where the outside dirt floor with a roof, outside dirt floor without a roof, outside vegetable garden, all dirt floors inside and each area facing the inside glass come together side by side near the inside/outside boundary.

 

This diverse area as well as having a role of controlling the line of sight and shutting out direct sunlight in summer it creates a living space where inside, half outside and outside produce a variety of living scenes. The height of the floor is made 75cm higher than the front street for safety measure in case of a downpour.

 

We have used diatom earth for the inside wall as much as possible so that you can feel the naturalness of the dirt. The outer wall was created with plane lines of roughness and planted a tree in the small outer garden so that you will be able to see the leaves outside form the small window.

 

In addition, due to the window at the courtyard side and the small window at the small outer garden side the whole house has natural air flowing through thereby making it livable even in the hot summer of Nagoya.

 

The footpath made of earth mortar in the garden courtyard creates a shortcut access path and both inside and outside were planned to play a main role with daily life, vegetable garden life and garden life coming together.

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersLIXIL
ManufacturersAEG HAUSTECHNIK
Product Spec Sheet
Manufacturers
by LIXIL
Manufacturers
Featured Projects
Latest Products
News
Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More