Specifier · Save time: Make one inquiry to multiple manufacturers.
Fabernovel Institute

Fabernovel Institute

Architect
Vincent & Gloria Architects
Location
23 Rue Louis le Grand, 75002 Paris, France | View Map
Project Year
2017
Category
Offices
Arnaud Schelstraete

Fabernovel Institute

Vincent & Gloria Architects as Architects

Fabernovel’ s goal was to create a unique customer and visitor experience for their new offices. Located in central Paris on the first and second floor of a Haussmannian building. Fabernovel’s business coaching subsidury Provides Workshop & Seminar spaces for their clients. On entering the building visitors are immersed into a the modern calm space which reflects the dynamic yet unpretentious values of the company. Materials and custom-made furniture have been carefully chosen to create a tension between the design and the original building setting. The hall with its majestic staircase have been totally renovated, a colour gradient on the full height wall leads the visitors eye upwards. The removal of the existing elevator allows a visual link between floors, light garlands, hanging in the void guides the visitor to the next level.


Ascent, As they make their way up though the building, visitors catch glimpses of the workspaces through a restored archway. The open-plan offices have been fitted out with bespoke desks, designed by the architects exclusively for Fabernovel. . The companies logo has been subtly embossed in brass into the black tinted Valchromat desktops.


Upstairs, visitors discover two large modular workshops. Communication boards used to facilitate interaction during work sessions, are also detailed with the company logo embossed in brass.


A series of smaller annexe spaces have been carefully designed to give each one its own unique identity. : the meeting rooms have been fitted out with carefully chosen vintage furniture, the bar uses brass and black laminate furniture to create a smart and parisian atmospheres while the ‘club’ with its choice of green carpet, brass lights and velvet furniture has a feel reminisent of lounge.


The private spaces, chill area and kitchen, have been fitted out in shades of green. The vegetal wall fresco brings nature into the space while vintage furniture in rattan and formica complete the scene creating warm, tranquil spaces.

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Flooring2TEC2
CarpenterFabric-K
Product Spec Sheet
Flooring
by 2TEC2
Carpenter
Tecnomec Casa Oficina (WORKSHOP HOUSE)
next project

Tecnomec Casa Oficina (WORKSHOP HOUSE)

Private Houses
São Paulo, Brasil - Build completed in 2015
View Project