Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
WindowsOTTOSTUMM SA
ManufacturersZucchetti. Kos
ManufacturersFENIX
ManufacturersSimas s.p.a.
ManufacturersTargetti

Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
by FENIX
Manufacturers
Manufacturers

FPA / Francesca Pasquali Archive

Ciclostile Architettura as Architects

A barn from the 1960’s has been transformed into an experimental workplace for artists. Main rooms and functional requirements are grouped on the ground floor, thus freeing up the entire upper floor to an open space overlooking the landscape. Another fundamental element is an overall visual symmetry, with the plan being further divided into three parts: two wider spaces characterized by a laboratory and study and a third that acts as a filter zone. Views over the landscape dominate all. 


More from the Architects:

A barn from the 1960s turned into a workplace for the artist, an experimental and narrative environment where the light and surrounding hills shape the architecture.

The needs of the client have been translated into design gestures, in line with the essence of the building, which is not of particularly architectural quality, but interesting for the spaces that it can hold inside.

Planimetric distribution places on the ground floor all the main rooms and rest rooms, in order to completely free up the first floor and dedicate it to a large open space overlooking the landscape, taking advantage of existing heights to get a bright and ventilated space.

Another fundamental element of the project is symmetry. The structural shape of the ground floor is given by a reinforced concrete structure with two rows of pillars marking the plan. In fact, the project started from the pillars to rearrange the rooms, and following the needs of the client.

The plan has been thus divided into three parts: two wider spaces characterized by a laboratory and a study, and a third dedicated to services that becomes a filter zone between the two main spaces.

A third fundamental aspect of the project is the relationship with the landscape, which is pursued through a greater visual connection. In fact, this aspect is translated into the transformation of the facades, with the creation of large openings to increase the internal-external relationship in the first floor space. 

This story is available in multiple languages

Francesca Pasquali Archive

OTTOSTUMM SA as Windows

Bringing back the beauty and elegance of the past, while meeting current standards in thermal and acoustic insulation, resistance and security is a challenging task. This Italian barn from the 1960’s has been renovated to do just this. The architects specified Ottostumm FerroFinestra W50 TB windows, which present the same proportions, froms and overlapping effects of 20th Century hot rolled steel profiles, now evolved thanks to modern technologies.


More from the Manufacturer:


A barn from the 1960s turned into a workplace for the artist, an experimental and narrative environment where the light and surrounding hills shape the architecture.


The needs of the client have been translated into design gestures, in line with the essence of the building, which is not of particularly architectural quality, but interesting for the spaces that it can hold inside.


Planimetric distribution places on the ground floor all the main rooms and rest rooms, in order to completely free up the first floor and dedicate it to a large open space overlooking the landscape, taking advantage of existing heights to get a bright and ventilated space.


Another fundamental element of the project is symmetry. The structural shape of the ground floor is given by a reinforced concrete structure with two rows of pillars marking the plan. In fact, the project started from the pillars to rearrange the rooms, and following the needs of the client.


The plan has been thus divided into three parts: two wider spaces characterized by a laboratory and a study, and a third dedicated to services that becomes a filter zone between the two main spaces.


A third fundamental aspect of the project is the relationship with the landscape, which is pursued through a greater visual connection. In fact, this aspect is translated into the transformation of the facades, with the creation of large openings to increase the internal-external relationship in the first floor space.


This story is available in multiple languages
Project Credits
Products used in this project
You.Me Design Place Hotel
next project

You.Me Design Place Hotel

Hotels
Via G.Mazzini 3, Borgo Teresiano, Trieste City Centre, Italy - Build completed in 2021
View Project