Global Fund headquarters

Global Fund headquarters

Architect
LIN.ROBBE.SEILER (LRS Architectes)
Location
Grand-Saconnex, Switzerland
Project Year
2018
Category
Offices

Global Fund headquarters

LIN.ROBBE.SEILER (LRS Architectes) as Architects

Compact and articulated, the new headquarters of the Global Fund rise among the trees, highlighting the urban and landscape-oriented setting of the Route de Ferney. The building’s folded contours free it from its roadside position and enhance its association with the United Nations Park. The geometry of the volume produces a perception of facets that gradually reveal the building to passers-by, blurring the scale of the built volume.

 

The building’s overall configuration consists of three wings connected in the centre by a circulation and service area. On the ground floors, all semi-public and representative functions, including the entrance, seminar rooms, auditorium, cafeteria and library, run along a path that opens broadly onto the various surrounding landscapes. The upper seven levels house offices in three wings, which may be divided according to needs and organisational structures.

 

The architectural style is characterised by a façade of generous windows, structured by imposing anodised aluminium visual barriers. These ensure the link between interior and exterior, while bringing privacy to workstations and programmes facing the street. The slightly diagonal vertical blades and reflective anodised material make the building distinctive, with a changeable aspect that responds to its surroundings, lighting and movements.

Share or Add Global Fund headquarters to your Collections
Balint House
next project

Balint House

Private Houses
Betera, Valencia, Spain
View Project