Hanhai Luxury Condominiums

Hanhai Luxury Condominiums

Architect
Archimorphic
Location
Zhengzhou, Henan, China
Project Year
2017
Category
Apartments
Ioavision

Hanhai Luxury Condominiums

Archimorphic as Architects

The design draws inspiration from concept of the “cloud”. It represents the design concept of combining nature with human lift. Meanwhile, the design team also extends the concept of all-intelligent “cloud” community to the architectural design visually. The building facade design uses large areas of ​​dark glass that stand in sharp contrast with the sleek white terraces and balconies, highlighting a spirit of dynamic lightness for the overhangs visually. The tower building’s design features are extended to the design of the three facility buildings, which also emphasize organic shapes and sleek lines. Each building looks like a group of peaceful cloud in sky.

 

Hanhai Luxury Condominiums is located next to Zhengzhou city’s CBD area, and it is positioned to compete in the region’s high-end residential demographic, with the goal of becoming a leader in this project type. The design looks to an amenity and feature rich project which provides a unique and luxurious environment to attract an exclusive clientele.


Hanhai Luxury Condominiums consists of 225,000sqm of built area divided up into twelve high-rise residential towers with subterranean parking, two semi-public club houses and a nine classroom kindergarten arranged around a central garden space, carefully sited for solar exposure and views of the adjacent waterway.


The residences are organized by unit size, with towers containing 90sqm, 180sqm, 220sqm, 330sqm, and 650sqm units each respectively. The club houses include amenities such as a café, tea house, gymnasiums, SPA and a pool, and retail establishments.


The club houses include amenities such as a café, tea house, gymnasiums, locker rooms and a pool, and retail establishments. The main club house will also function as the project’s sales center on an interim basis. Coupled with the kindergarten facility, these elements provide many amenities on-site and all within walking distance to the residents.


The glass and aluminum panels are designated to be finished with dark colors, the synthetic stone and plaster are designated to be in white. Material colors are selected to provide a strong contrast between the dark mass of the basic residential building forms and the light playfulness of the expressive balconies and curving building forms of the lobbies, clubhouses and kindergarten.

 

At the residences, the glass exterior finish extends beyond the top and bottom of any window openings to give the illusion of floor to floor glazing, broken up only by a thin band of synthetic stone at the floor line. The strong contrast between forms and the blurring of the distinction between what is solid and what is open further set the project apart from the typical. 

 

Material Used:

1. Landscape Design Consultant:AECOM

2. Interior Design Consultant:Hongpin Design

3. Curtain Wall Design Consultant:Zhongnan Curtain Wall

4. Constructor:Eastern Construction Group, China Construction Eighth Engineering Division Corporation, Huaxia Construction Group

Share or Add Hanhai Luxury Condominiums to your Collections
Project team
Entrance Building Van Gogh Museum
next project

Entrance Building Van Gogh Museum

Museums
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2015
View Project