High walk Valencia seaport

High walk Valencia seaport

Architect
Ximo Michavila

Carlos J. Meri
Location
Valencia, Spain | View Map
Project Year
2007
Category
Restaurants
Ximo Michavila

High walk Valencia seaport

Ximo Michavila as Architects

The seaside promenade was built adhering to the new usage given to Valencia’s port in 2007, when it held the America's Cup. In this construction, all the needs required by this sporting event were solved, as well as its future functionality. It is based on a walkway eight hundred metres in lenght by ten in width, consisting of large prefabricated concrete slabs sitting at top the dam, which works as a foundation layer in order to occupy the least space possible.


A set of steel modules on the lower part work as cantilever support while at the same time allow space for shops, warehouses or toilets. The car park is also set in this area, giving easy access through the stairs to the promenade on the upper part. A restaurant made of steel and glass is placed on an end, protruding over the sea where you can enjoy a magnificent view both of the Malvarrosa beach and the sailing canal on the marina.

Share or Add High walk Valencia seaport to your Collections
Bistro Mirage, Berlin Wedding
next project

Bistro Mirage, Berlin Wedding

Bars
Berlin, Germany - Build completed in 2018
View Project