Honesty in construction with Losinger Marazzi

Honesty in construction with Losinger Marazzi

Architect
Studio Banana
Location
Lausanne, Switzerland
Project Year
2019
Category
Offices
Rubén P. Bescos

Honesty in construction with Losinger Marazzi

Studio Banana as Architects

Working as developers, builders, and managers, Losinger Marazzi is a global actor in the real- estate industry. As part of their “2020 Vision” focused on urban regeneration and smart cities, they challenged Studio Banana to design a new home for their Lausanne regional agency in the Oassis neighbourhood they developed and built in the town of Crissier.


The result is a workspace that communicates their strengths and capabilities, reinforcing the company culture internally and helping them to transform from builders into co-creators of built environments.


The honesty of the construction within the space showcases their capabilities to potential clients and collaborators; while the thoughtful distribution of teams and the strategically designed catalyst spaces break silos and create connections between departments to boost collaborative thinking and interaction.


In order to enhance internal connectivity between teams spread across three floors, and to facilitate ease movement between them, circulation became a major strategic driver in how we arranged the space. We accomplished this with features like the two panoramic staircases perched in the building’s spectacular atrium, which we installed so that employees wouldn’t have to use the building’s shared stairwells and elevators and thus be forced to scan into each floor separately.


Because authenticity is as much about the process as the final product, we at Studio Banana imagined a space where elements of construction were put on display, rather than hidden. Utilising traditional building materials in innovative ways, exposed brick and wood slats were used to create unique fixtures and interiors to communicate an honesty in construction that pushes beyond the conventional and directly connects to Losinger Marazzi's identity and values.


Besides this, as an homage to Losinger Marazzi’s traditional core business of construction, a shipping container was installed in the center of their project space.

This story is available in multiple languages
Project team
CORUS QUAY OPENS ON TORONTO’S WATERFRONT
next project

CORUS QUAY OPENS ON TORONTO’S WATERFRONT

Offices
Toronto, Canada
View Project