House S Ehingen

House S Ehingen

Architect
Schenker Salvi Weber Architekten ZT GmbH
Location
Ehingen, Germany
Project Year
2010
Category
Private Houses
Conné Van D'Grachten

House S Ehingen

Schenker Salvi Weber Architekten ZT GmbH as Concept and design

Living in the Green

 

Everything on one level, outside and inside, live wherever it suits you.

 

The private zone of the building has a deep inner courtyard, a wind and view protected communication area. It can be used in many ways. The transparent design of the façades facing the courtyard creates a bright atmospheric ambience inside the house.

The interrelation of the different volumes becomes tangible in the four-meter-high living area, where the exposed concrete ceiling of the lower building component cuts into the space.

 

The stringent floor plan is complemented by a clear material concept: the house’s homogenousexecution in exposed concrete frames connections to the soothing green surroundings.

 

The residence is tactically situated on the site in order to offer all rooms with a lively relationship with the garden and surroundings. This connection is emphasized be the integrated terraces on all sides where the indoor and outdoor spaces harmoniously interleave.

Project team
Products used in this project
Product Specifications
BrandCategoryProducts
FlosFlosManufacturers
Vitra.Vitra.Manufacturers
Vincci Gala Hotel
next project

Vincci Gala Hotel

Hotels
Ronda Sant Pere 32, Spain - Build completed in 2014
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter