Jorge Guedes House *10

Jorge Guedes House *10

Architect
100 Planos Arquitectura

ASL & Associados L.da
Location
Póvoa de Varzim, Portugal
Project Year
2010
Category
Housing
100 Planos Arquitectura L.da

Jorge Guedes House *10

100 Planos Arquitectura as Architects

Located on top of a valley, Jorge Guedes's house, appears as a large window that covers the landscape. The building rises to the principles of aggregation volumetric patents in vernacular architecture of the region.


We draw an organic whole, composed of three bodies, which extends to the ground, searching each of the volumes the best orientation, solar and landscape, ending itself, the different valences of the house. A "Y" where the point of intersection of the arms, is both the entry and distribution, separating the public of the private area's.


The spaces that are not facing the valley, bathroom, laundry and kitchen were fitted with a small orange patio that allows them to have direct sunlight without creating imbalances in elevation.

Share or Add Jorge Guedes House *10 to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

New Aarhus School of Architecture
next project

New Aarhus School of Architecture

Laboratories
Aarhus, Denmark - Build completed in 2021
View Project