La Mer Amenities Improvements

La Mer Amenities Improvements

Architect
David Corban Architects
Location
Naples, Florida, USA
Project Year
2016
Category
Housing
Joshua Colt Fisher
Product Spec Sheet

ElementBrand
Storefront - aluminum and glass entriesKawneer
Bermuda Style roof – Pool PavilionBerridge Manufacturing Co.
Quartz counter tops – receptoin desk, mail roomCaesarstone
Laminated Glass RailsCR Laurence Co.
Concrete Terazzo – Pool Deck, custom waterfall, motor courtEarth Surfaces
Automatic sliding doorsNabco systems

Product Spec Sheet
Storefront - aluminum and glass entries
by Kawneer
Bermuda Style roof – Pool Pavilion
Quartz counter tops – receptoin desk, mail room
Laminated Glass Rails
Concrete Terazzo – Pool Deck, custom waterfall, motor court
Automatic sliding doors

La Mer Amenities Improvements

David Corban Architects as Architects

The project includes the renovation of the common areas including atrium and pool deck and the addtion of an enclosed lobby for a 20 story, high-rise condominium  community in South Florida.  The building, constructed 41 years ago has an open air atrium and was constructed of poured concrete in a „Tropical Brutalism“ style. 

 

A large part of our work was to undo numerous unfortunate changes to the building that took away from the original aesthetic.

 

The new lobby is located in an area that was formerly outdoor space under a second floor pedestrian way.  In order to blur the lines between indoors and outdoors at the new lobby,all of the materials used to enclose the lobby space are transparent.  The only solid elements you see, IE walls, columns and roof are existing.  The new lobby is visually connected to the resident parking garage via a 100 ft long cypress wood soffit that forms a virtual rumble strip to warn motorists of a pedestrian crossing.

 

In the atrium, we removed a large, outdated water feature that took up most of the floor and impeded pedestrian traffic.  In its place, we built a rectanguar, zero edge reflecting pool that helps define the space and leades ones eyes out to the Gulf of Mexico. 

 

Solid Concrete rails at the second floor atrium and pedestrian brigde are removed and replaced with glass rails in order to increase tranparency.

 

The shade pavilion at the pool is designed to refect the structure of the existing building.

 

Material Used :

1. Super Sky – sloped glazing/skylights

2. Earth Surfaces – Concrete Terazzo – Pool Deck, custom waterfall, motor court

3. Kawneer – Storefront - aluminum and glass entries

4. NABCO – automatic sliding doors

5. Berridge – Bermuda Style roof – Pool Pavilion

6. SESCO – Lighting: interior, exterior, sea turtle compliant

7. CR Laurence – Laminated Glass Rails

8. Tuuci – pool deck umbrellas

9. Caesar Stone – quartz counter tops – receptoin desk, mail room

Project team
Nieuwegein City Hall
next project

Nieuwegein City Hall

Shopping Centres, City Halls and Libraries
Nieuwegein, Netherlands - Build completed in 2012
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter