LV House

LV House

Architect
A-cero
Location
Spain
Category
Private Houses
Plasmalia

LV House

A-cero as Architects

A-cero presents a new single-family house located in the north of Spain. With a different aesthetic criteria that characterize the studio managed by architects Joaquín Torres and Rafael Llamazares. This house designed by A-cero is provided outdoors and indoors with high standard quality materials and furniture. This house with an approximate built up area of 1000 sqm is divided in three floors. When we get into the house through the distributor hall we get surprised by the amazing staircase that connects the three floors. Downstairs, in the ground floor we find the public areas like dinning and living room as well as the kitchen and the service area. All the rooms have been designed with wide windows. All the rooms are in connection with the garden through the porches.


The top floor is reserved for the bedrooms. There is a master bedroom with bathroom and dressing room and 4 other bedrooms also with its own bathroom. In the basement we find the garage, an entertainment area, which is perfect to meet people and also the indoor pool with gym. The property also has an elevator to connect the different floors. The interior design and the furniture chosen by the client have different origins. There are several Ipe Cavalli furniture designs as well as A-cero IN designs. Vondom firms the outdoor furniture. The decoration is completed with different objects from the clients and also furniture from A-cero IN like sculptures designed by the architectural studio and objects from antique shops or stores like Anmoder and Lou & Hernandez. The project is characterized by its simplicity and its blend of classic style with modern flair. The property is located on a large landscaped garden and a swimming pool with organic shapes.


Project team
Architects
Photographers
Entrance Building Van Gogh Museum
next project

Entrance Building Van Gogh Museum

Museums
Amsterdam, Netherlands - Build completed in 2015
View Project