Pangyo-ri House

Architecture Studio YEIN as Architects

Pangyo-ri, Sacheon-myeon in Gangwon Province is an area where Sacheon Rice is produced on the broad paddy field between the shelterbelt stretching out along the eastern coast and the National Highway No. 7. A small hilly land remains between the national highway and the rice field, and Pangyo-ri House is located at the place where one can see the low hill to the south.


The original old house was located at a good place in terms of geomancy (feng shui) under the ridge, surrounded by the hills at the background that protects the house from the climate while no special scenery. The hilltop is exposed to the wind and noises but provides the visual beauty of remote landscape, In order to utilize all these advantages, we designed a three-story house which looks like flowing along the site.


The initial plan was to serve three generations, connecting the spaces for a couple, children, and the husband's parents across the three stories so as to show harmony between generations. However, as the parents' space was excluded from the final plan, the three axes for massing changed to two axes.


The whole structure consists of three articulated masses, the middle structure of which supports the top structure laterally. With the protrusive living room, we intended to give an impression that the whole structure is supported only by a column, or that the massing embraces the landform as if gripping it with a left hand.


The top structure was filled with a living room, a kitchen, and a couple's space; the middle with the two children's bedroom and study room; and the bottom for the family's pastime activity. Besides, along with the internal path, outdoor stairs were designed from the entryway between the vestibule and the parking lot to the roof terrace on the 1st floor.


For Pangyo-ri House, we particularly focused on how to organize outward views. The windows at the living room have another axis that deviates separately from the axis of the building a bit towards the eastern direction, in order to provide the better view towards the outside scenery while letting the direction of the building flow along the topography. Going up to the loft between the vestibule and the kitchen, one can view the remote hills to the south through the high windows at the kitchen. For the stair hall, the couple's room, and the children's room, three corner windows were designed for outward views.


Material Used:

1. Stucoflex

2. Exposed Concrete

3. Hanssem Window

Featured Projects
Latest Products
News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands
29 Jun 2022 News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands

  In the city center Of Heerlen, Poppodium Nieuwe Nor by diederendirrix is a unique new landma... More

Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall
29 Jun 2022 News
Izar Houses in Mexico celebrate the natural landscape, light, and rainfall

On a steep site in Mexico, Izar Houses by Taller ADG Alonso de Garay pay exceptional attention to en... More

25 best architecture firms in Madrid
27 Jun 2022 News
25 best architecture firms in Madrid

Madrid is a center of gravity for European architecture. Spain’s capital city is host to an am... More

Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media
25 Jun 2022 News
Lviv’s Radio Garage offers an experimental space for temporary exhibitions with a focus on radio, sound art, VR-art, and interactive media

In Lviv, Radio Garage is a media art centre and an experimental gallery for temporary exhibitions wi... More

Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric
25 Jun 2022 News
Urban infill project Manifesto Market Andel activates an underutilized gap in Prague’s urban fabric

Located in Prague’s Andel District, Manifesto Market Andel is an urban infill project activati... More

Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm
24 Jun 2022 News
Amsterdam’s iconic Droogbak building transformed into a 21st-century office space for a prestigious law firm

An iconic 19th-century building next to Amsterdam Central Station, Droogbak has been transformed int... More

Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials
24 Jun 2022 News
Renovated hacienda-style villa in Belgium respects its history while exploring form and materials

House VD-B by Graux & Baeyens architecten is a renovated hacienda-style villa in Evergem, Belgiu... More

Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)
22 Jun 2022 News
Landmark urban renewal project comes to the heart of Bruges with the completion of The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC)

In the heart of the historic city of Bruges, The Bruges Meeting & Convention Centre (BMCC) is a... More