Qushui-Lanting Resort Hotel

Qushui-Lanting Resort Hotel

Architect
DJX Design Studio
Location
E1 Qianjiang Century Park, Guanlan Road, Hangzhou, China | View Map
Project Year
2020
Category
Hotels
© Shao Feng

Qushui Lanting Resort Hotel

DJX Design Studio as Architects

The Main Attraction and Fulcrum of This Resort Hotel Hinges on its Interior Design and Guests May Absolutely Take a Fancy to Bathing Entertainment.

 

Brief introduction
Wang Bing, the principle designer and chief architect, would be delighted with a particular preference for associating bathing with spirituality - a lively ritual - to build community and connection, and hence a thought to be spared for an artistic renovation to the bathhouses in the conventional sense. Thus, Qushui-Lanting Resort Hotel is a practice of Wang Bing’s belief in offering superb spa experiences to its customers through the design. 

From ancient Rome’s quintessential bathhouses during its heyday to the sophisticated showersin the modern day, whether be of hygienic,therapeutic, ritual or presumably social purposes, plenty of cultures seem to have a tendency with clever and pleasurable contrivances to facilitate the enjoyment of bathing. 

Wang Bing, the principle designer and chief architect, would be delighted with a particular preference for associating bathing with spirituality - a lively ritual - to build community and connection, and hence a thought to be spared for an artistic renovation to the bathhouses in the conventional sense. Thus, Qushui-Lanting Resort Hotel is a practice of Wang Bing’s belief in offering superb spa experiences to its customers through the design. 

 

Let there be Light 
Wang Bing believes that light is a pivotal element to his advantage to undo the blurriness of boundaries among dim objects, and to go further, light can create a scheme for a house to make it flow and feel cohesive, so is literally for a bathhouse/hotel. The design team, under the leadership of Wang Bing, on the basis of an exquisite design concept, decisively forges an artificial interaction between light and water.  

The team would love to shed new light on the smart usage of natural light in a bid to make a balance spring into being. It is a balance to beautify the ambience, pleasing each guest - water mayportray a room as a compound of dynamicity and staticity, a state of tranquility and pacifying the minute light perches on the water and a dance ensues - a guest could luxuriate in the relaxation in its fullness, fall into the reveries of a solitary being, or even commence pondering over a physical puzzle of time and space. 

Apart from the intimacy of light and water, as aforementioned, Wang Bing takes a principled stand to adopt light through all the spaces, so that’s to say, the hotel is an interesting exercise of visual textures. Quantitatively, He steers clear of the overdose of unwanted light; qualitatively, he drops a clear accent on the proper reflection of materials to contribute to the proper mood and atmosphere.   

 

Then, brass is an another noteworthy material in the spaces.

Brass Performs a ‘Melodramatic’ Concert 
Brass is timeless. Brass adds a touch of elegance and interest to the space. Unlike copper vulnerable to oxidation reduced to the flaky verdigris, brass could justifiably claim its responsibility for keeping a golden metallic hue in a humid clime. Smaller brass details, more often than not, are mixed with muted palettes in a modern domicile to display stylishness and genteelness.

Wang Bing makes a twist in using the material. The functionality of brass is fortified with the melodramatic massiveness of the shape. The ribbon-shaped brass walls are not a mere work of installation art, but also a cohesive and asymmetric rhythm to tone down the geometrical monotony of gray marbles and grayish materials. A curvaceous wall, influenced by Art Deco Movement, brings an element of interest and personality, moreover, it serves as a visualised continuum from the entrance to the different areas, and certainly a visible guide conducive to leading guests through all the space. 

Brass, needless to say, is performing a ‘melodramatic’ concert with light involved; yet does it convey a hint of beauty. As the warmer colour is released by the natural light, a calmer sense of happiness sets off. Meanwhile, brass makes the space more expansive and adds a new dimension to the expression of the space.    

The ultimate goal of a commercial design is to attract guests. Wang Bing and his team imbues the resort hotel with a thoughtful strait which turns out to be susceptible to the guests’ liking.

 

Material Used :
Brass, wood veneer, decorative concrete

Share or Add Qushui-Lanting Resort Hotel to your Collections
Project Credits
Lighting consultant
Product Spec Sheet

Framing The Abstracts
next project

Framing The Abstracts

Offices
Surat, Gujarat, India - Build completed in 2019
View Project