RdK House

RdK House

Architect
Coenen Sättele Architecten
Project Year
2018
Category
Private Houses
Ruimtes in Beeld

RdK House

Coenen Sättele Architecten as Architects

A Complete Architectural and Sustainability Makeover

After some years a young couple discovered that the house they bought doesn’t match any more with their style and way of living. Together with them we developed a concept for an open space plan, where they can live and he can work. Within the construction framework of the existing house all the small rooms are merged into a living space and a bedroom space on the ground floor and an office on the first floor. The existing windows are enlarged and at the garden façade new sliding windows are added to let as much as possible daylight into the house and optimize the relation between the interior and the garden. On the first floor a marvelous roof terrace next to the office space allows to enjoy the sun in spring and autumn or to have a drink with a friend or client.

To make the house suitable for the future in every sense a sustainability concept is developed. The first step was to supply the house with a new, high quality thermal insulation and new windows. A geothermal heat pump makes the house independent from other energy delivering services. The space saving ClimaLevel Multifloor is an energy-saving combination of underfloor heating, ventilation and cooling system. The climate and air quality in the house are comfortable at all seasons of the year.

The new entrance hall and oak wood staircases are the eye catcher of the interior. The minimalistic designed and detailed staircase and oak wood doors define the character of the space.

The result of the design and transformation process is a very convenient, modern and sustainable house with an autonomous character.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Tatuí Apartment
next project

Tatuí Apartment

Apartments
São Paulo, Brazil - Build completed in 2017
View Project