SCHILLERPARK

SCHILLERPARK

Architect
Studio Knack
Location
Bregenz, Austria
Category
Private Houses
Burko Jaeger
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
TerraceEnea
Pipe cover panelAS Isolierungen GmbH
Sandjet workBurkhard Fessler GmbH
WINDOWSFellerer Fenster GmbH
Installinghr-Installationen Hugo Rossi
Metal workerm.kob GmbH

Product Spec Sheet
Terrace
by Enea
Pipe cover panel
Sandjet work
Metal worker

SCHILLERPARK

Studio Knack as Architects

Once a café - now a residential loft reduced to the essential needs of living. The material reduction brings with itself a highly generous open space. Hence the radical choice of the materials and the minimalistic in- terior emanate a spacious and aesthetical charm - a counter reaction to the crowded and overexcited surrounding environment. Firstly, the interior needed to be restored to its initial state. Therefore, suspended ceilings, oors and other structures had to be removed and disposed of. Studio Knack has planned and supervised the entire interi- or renovation.


After revealing the structure, the exposed concrete could be kept in- tact while the pipe installations were given a shiny metallic cover that places them in contrast to the coarse texture of the walls and columns. The urban look of the structure is balanced out by the polished concrete ooring and smooth white surfaces of the kitchen counters. Warmer fur- niture tones such as the timber dining table and the dark brown couches emanate a feeling of comfort. The freestanding bathtub gives an elegant and sophisticated feel to the slightly industrial character of the open space.


The history of the place lingers on giving the project a unique authenti- city – one can still feel what the space used to be like even though its functionality has been reintepreted. The minimalism that infuses it lea- ves room for interpretation allowing for an environment that meets the needs of the owner both aesthetically and purposefully. An open space for open minds is the end result.

Project Credits
Architects
Featured Projects
Latest Products
News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More

Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces
15 Aug 2022 News
Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces

Ippolito Fleitz Group designs the Swiss headquarters for an international pharmaceutical company in... More

Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More