Switching Time

Switching Time

Architect
hcreates
Location
Yanping Road, Putuo, Shanghai, China | View Map
Project Year
2020
Category
Offices
hcreates

FUTURE INVESTMENT THROUGH DESIGN AND COLOUR

hcreates as interior design

A colourful and fresh new space for this energetic and successful Shanghai based Integrated Communications Agency.

 

An upcoming powerhouse on the communications scene and helmed by Taiwing Tian and Florent Chapatte, their new office was designed to bring together their fast-expanding team and promote a collaborative working environment. With a firm idea on the direction of the quality of space and colour palette, hcreates wanted to help focus these ideas into an impactful and inspiring space, which made their growing team excited to come to work each day. As well as having a space that made their team proud to work in, they wanted it to feel like an extension of their home. Each person is seen as part of the Switching Time family, a strong principle that runs within the company culture, so it was important to give a sense of homely comfort within the spaces. 

 

Having well outgrown their previous office, the team was looking for more collaborative working space, a large well organised storeroom and a multifunctional team training and event area. 

hcreates divided the space into three zones – play, work, and store. The play zone incorporated the welcome area and multifunction spaces. Containing the entertainment area, a large boardroom opens onto a lounge and bar, used for combined team and training events. A meeting pod and call booths separate this space from the work zone. The ability to visually close off the play and work zones, allowed for people to work undistracted and retain working privacy during client events.

 

Co-Founder Taiwing’s fun sense of style made for an on trend bright and cheery colour palette. An open plan office, for the few enclosed spaces it did require, it was important that these had a good visual link to the rest of the team with large floor to ceiling glass walls looking over the main space. hcreates collaborated with Switching Time’s internal design team to incorporate bright wallpaper patterns matching their colour scheme for the meeting rooms and seating booths, pulling them visually into the open space. 

 

As always with old buildings we didn’t quite know what we would find until demolition had been completed. Previously a large commercial canteen for the whole office block, the entire floor needed to be completely stripped back. A corner site, it has a long curving wall along one side creating soft lines, but a challenge to integrate with typically square office fixtures. 

After demolition, several columns within the centre of the space were uncovered. hcreates left these exposed incorporating them into the wall of the meeting rooms, which contrasted nicely against the crisp white new walls, giving texture and history to the space. One of the pleasant surprises and most distinctive element in the space was a large double height space within the middle of the office. With the ability to add a window within this roof void it brought in needed natural light and gave the centre of the office an impressive sense of height and relief.

 

Kian furniture’s Shanghai team, conveniently located in the same building, provided all the new furniture. Their on trend seasonal colours and style perfectly matched the offices new colour scheme and complimented the overall look. 

 

To maximise cost vs quality ratio, hcreates focused on using off-the-shelf, cost-efficient materials and detailing without sacrificing impact and quality. Clean white walls and easily maintained oak wood flooring contrasted against simple, but effective painted colour pops within the office and meeting rooms.

 

As a hands-on client with a sharp eye for detail and slick project management skills, this made for an efficiently run project which was delivered on time, on budget and in style! hcreates wishes them all the best and hope they thrive in their new space and team environment.

Project Credits
interior design
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
ManufacturersMagis spa
System FurnitureKian
Product Spec Sheet
Manufacturers
System Furniture
by Kian
Featured Projects
Latest Products
News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More

Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More