The Park House
Flavio Dorta
Product Spec Sheet

ElementBrand
SwitchesJung
Window Shade - Fit-Pleat SystemBandalux
Lighting fixturesFARO Barcelona
Wall & floor tilesCinca
Windows and doorsCortizo
External wall insulation systemGrupo Puma

Product Spec Sheet
Switches
by Jung
Window Shade - Fit-Pleat System
Lighting fixtures
Wall & floor tiles
by Cinca
Windows and doors
by Cortizo
External wall insulation system

The Park House

Five OH Five design as Design and construction

A plot with a privileged location on the greenest edge of the historic center of La Laguna but with a very narrow proportion is the starting point for a project tailored to the client, a couple with two children and a labrador dog. The existing construction lacked interest but the original hydraulic tiles were recovered before demolition.


The ground floor is diaphanous and extends, diluting its boundaries, connecting the back garden, facing south with the park to the north. A skylight on a double height in the center of the house gives light, amplitude to the routes and allows the visual connection of all the spaces of common use of the house in different heights. The parents' bedroom opens onto a terrace with views while the children's bedrooms, which communicate, open large windows to the park. The children's bathroom has natural light through the u-glass facing the double height while the parents’ ensuite bathroom has a skylight over the shower, which is covered with traditional Moroccan tiles.


The structure of columns is resolved in the perimeter and the slabs are of alveolar prestressed concrete slab that is seen in the ceilings of the common areas. The ground floor is finished with a concrete slab that favors the spatial fluidity from facade to facade. In the garage, the finish is polished while the inside is grind and polished to expose the aggregate of the mixture to which pieces of crushed white marble has been added.


A very pleasant atmosphere is achieved indoors without heating thanks to the external thermal insulation system in the entire volume thermal bridge breakage in skylight, windows and doors.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Design and construction
Lauriston Road
next project

Lauriston Road

Private Houses
Hackney, London, UK - Build completed in 2018
View Project