The Terrazzo concrete office

The Terrazzo concrete office

Architect
Tal Goldsmith Fish
Location
Tel Aviv, Israel
Project Year
2019
Category
Offices
Amit Geron
Product Spec Sheet

ElementBrand
SofaViccarbe
Coffe tables and bar stoolsHAY
Bar tables and bar stoolsLapalma
ShelvesMDF Italia
Rocking chairVitra.

Product Spec Sheet
Sofa
Coffe tables and bar stools
by HAY
Bar tables and bar stools
by Lapalma
Shelves
Rocking chair
by Vitra.

The Terrazzo concrete office

Tal Goldsmith Fish as Architects

Renovation of 500 square meters office in an historical building in Tel Aviv, overlooking the sea. As we were looking to open and light up the public & leisure area, we lined up the rooms along the two main facades while keeping the center free of rooms. By using glass partitions we allowed the natural light to enter the windowless center space. The clean, minimalistic and monochromatic look was obtained by exposing the original 60 year old concrete floor and polishing it until revealing the aggregates inside the concrete. The gentle and light look of aggregates was continued using Terrazzo cladding on the walls.


White oak gate frames the entrance giving it some elegance and drama. Another white oak element frames the main wall, incorporates different functions for the users such as a private booth, a bar and a bookcase.


Linear lighting profiles are spread over the ceiling leading the user on the main axis and through the passages of the space.


Material Used :

1. Mdf Italia - Shelves
2. Lapalma – Bar tables and bar stools
3. Viccarbe - Sofa
4. Hey – coffe tables and bar stools
5. Vitra – rocking chair


Share or Add The Terrazzo concrete office to your Collections
Project team
Paris courthouse
next project

Paris courthouse

Courthouses
Paris, France - Build completed in 2017
View Project