Thor Spain Office

Thor Spain Office

Architect
Barrio Bohrer

Estudio Batuta
Location
Calle de San Felipe Neri, 2, Madrid, Spain | View Map
Project Year
2020
Category
Offices
Luis Diaz Diaz
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
TapsRoca
Interior furnitureKartell
Interior furnituredelaoliva
Interior furnitureFamo
White GraniteGranilouro
Windows & DoorsTalleres Oñate

Product Spec Sheet
Taps
Lanta by Roca
Interior furniture
by Kartell
Interior furniture
Interior furniture
by Famo
White Granite
Windows & Doors

Thor Spain Office

Barrio Bohrer as Architects

This commission consisted on the re-conversion of a former electricity supply premise, located on the ground floor of a 1900building in the center of Madrid, into offices for a new and technological real estate developer.

 

The required program ends up adapting to the different spaces existing between the massive structural walls.

 

In order to shorten the execution times of the works, the different rooms are divided with metalwork elements that werecommissioned at the beginning of the project. Its glass construction allows maintaining the spatial sequence so characteristicof the structural system of that time. The scratched treatment of the walls avoided the long and expensive process of repairingand smoothing them, in addition to enhancing the verticality of its high ceilings and providing a lot of character.

 

The combination of stainless steel, granite and the rough finish of the walls unite the company’s innovative philosophy withthe traditional and historical character of Madrid’s old town.

 

Material used.

  1. Flooring: White Granite, Granilouro
  2. Doors: Stainless Steel, Talleres Oñate
  3. Windows: Stainless Steel, Talleres Oñate
  4. Interior lighting: Designed by BarrioBohrer
  5. Interior furniture: Kartell, Famo, Delaoliva
This story is available in multiple languages
Share or Add Thor Spain Office to your Collections
Project Credits
Products used in this project
MODO Store
next project

MODO Store

Shops
Alesund, Norway - Build completed in 2020
View Project