TREE Sukkasem VILLA

TREE Sukkasem VILLA

Architect
TOUCH Architect
Location
Phetchabun, Thailand | View Map
Project Year
2013
Category
Private Houses
Chalermwat Wongchompoo

TREE Sukkasem VILLA

TOUCH Architect as Architects

The site is located on the Northern part of Thailand, approximately 1,200 meters above sea level. An outback terrain area has no electricity, water supply, or even other buildings nearby. There is only an agricultural space for native.

Concept of this house is to live without public electricity and water but with the house itself sustainable. In order to create a “green” architecture, simple functions with clear design and easy to construct are the main point to design this villa, yet it still comfortable because of tropical-design was added into the process. Double wall and concrete roof with wood trellis above help reduce heat from natural sunlight. Cantilever roof also protect hard raining and hailstone in rainy season. Clear glass window allows natural wind ventilation, no need to use air-condition. Reinforced concrete roof was design to use as a mini reservoir in order to collecting rain water.


The house was also built with local materials, combining “small vernacular” and “modern style”, such as wood and bamboo, which are easy to find in this area. In addition, diesel generators and solar panels are installed to generate electricity, while rainwater and mountain water are used for water supply.

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Hardware fitting for doors and windowsHäfele
LightingLekise
Product Spec Sheet
Hardware fitting for doors and windows
by Häfele
Lighting
by Lekise
Featured Projects
Latest Products
News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel
27 Jan 2023 News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel

In the heart of one of the urban blocks of Basel, lined with residential buildings around its perime... More

Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister
26 Jan 2023 News
Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister

Tucked away in the valley of Jinshan Mountain in Laowa village, China, the Upper cloister designed b... More

Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain
26 Jan 2023 News
Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain

Martin Lejarraga Architecture office completes a contemporary refurbishment of an old 20th-century a... More

Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape
26 Jan 2023 News
Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape

In northern Italy, Mountain Lodge S. Stefano by Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti (SBSA) is... More

RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple
26 Jan 2023 News
RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple

In Okayama, Japan, the RJ Nusery by HIBONOSEKKEI takes advantage of its location next to a tradition... More

IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension
24 Jan 2023 News
IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension

In the Czech centre of Vratislavice, the new IGI Library by atakarchitekti uses a former Roman Catho... More

Le Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building
24 Jan 2023 News
The Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building

In the vein of a learning centre, Le Studium at the University of Strasbourg by Jean-Pierre Lott com... More

Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape
24 Jan 2023 News
Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape

Nestled in the Tuscan countryside, the new Fendi Factory in Bagno a Ripoli is a masterpiece of Milan... More