Villa Sesom
Adrià Goula
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
TapsVOLA
Graphis model in brown glassRimadesio
Shower shelves, towel rackBoffi s.p.a.
black aluminum with RPT CorVision Plus modelsCortizo
ToiletFalper
Toilet: Komodo and push buttonGeberit

Product Spec Sheet
Taps
by VOLA
Graphis model in brown glass
Shower shelves, towel rack
black aluminum with RPT CorVision Plus models
by Cortizo
Toilet
by Falper
Toilet: Komodo and push button
by Geberit

Detached house in the golf

Jaime Prous Architects as Architects

The pronounced difference of levels and the topographic integration are the starting points of the house, embedded into the terrain; the concrete roof is the only facade to the street. To access the house, it is necessary to get into the ground: the retaining walls merge with the color of the clay and penetrate the interior. Above the inhabitants, the slab, weightless and supported by the delicate glass envelope, levitates. Ahead, a kaleidoscope of reflections where the green of the landscape can be seen.

 

The space is compressed between the horizontal planes of the roof and the ground. Inside, the architecture creates an infinite space in a finite space: with a sequence of patios and reflections, the dwelling introduces the exterior in the interior in a literal way, confusing the user, who no longer knows whether he/she is inside or outside.

 

Nothing defines a room from another one in an accurate way, there are no doors or walls as they are usually understood, only five dark boxes apparently randomly arranged.

 

The sophistication of the slabcontrasts with the roughness of the walls. The fluidity of the spaces, with the impenetrability of the boxes. The house explores more relaxed forms of dwelling in relation to nature without renouncing the comfort that technology offers.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Interior of a private house near Kiev
next project

Interior of a private house near Kiev

Private Houses
Kiev, Ukraine - Build completed in 2021
View Project