Zoku Copenhagen

Zoku Copenhagen

Architect
concrete
Location
Amagerfælledvej 108, Copenhagen Municipality, Denmark | View Map
Project Year
2021
Category
Hotels
Ewout Huibers for concrete and ZOKU

Zoku Copenhagen

concrete as Architects

After the first Zoku in Amsterdam, Zoku is now also open for business in Copenhagen. Zoku, Japanese for family, tribe or clan, is the work­meets­play hotel concept for the global nomad. It is a home­office hybrid, also suitable for long stays, with the services of a hotel and the social buzz of a thriving neighbourhood. A relaxed place to live, work and socialise with like­minded people while getting wired into the city. 

If you bike through Copenhagen like a typical resident, you will easily recognize the Zoku building by its iconic red colour. The hybrid building is designed by the Danish architectural firm Arkitema,  on the top floor concrete designed a loose pavilion, where the public spaces are located. Guests will arrive in a greenhouse drenched with daylight and full of greenery, which enhances the feel of a city oasis. The greenhouse guides guests to the bar & living rooms where a Zoku sidekick will welcome and help them find their way in their temporary home; the full Zoku experience can begin.

A loft at Zoku is much more than just a hotel room. It is a spacious micro-apartment, or, better yet, the ‘Zoku Loft’. In the loft Zoku and concrete identified, designed and positioned all functions and needs of the global nomad in an intelligent way, creating an interior module that enhances the sense of spaciousness and functionality. Besides the two standard Zoku lofts a wide and a deep version, concrete developed 3 new loft types specifically for Copenhagen.

Share or Add Zoku Copenhagen to your Collections
Project Credits
Architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
ManufacturersMuuto
Product Spec Sheet
Manufacturers
Valencia Dental Clinic
next project

Valencia Dental Clinic

Hospitals
Valencia, Spain - Build completed in 2014
View Project