Flexible workspace

An overview of projects, products and exclusive articles about flexible workspace

NewsNews • 18 Nov 2021

Roche Multifunctional Workspace presents a compelling transition of industrial space to a human-centred workplace

A simple cube built from prefabricated, locally sourced concrete elements, Roche Multifunctional Workspace by Christ & Gantenbein demonstrates how the company culture has transitioned from functional industrial space to a human-centred workplace that places interaction and teamwork within a rational and industrial framework.  Walter Mair Located on a campus site in Genzach-Whylen, Germany, the new building responds to its context and its interstitial spaces with a series of plazas and a highly rational architectural vocabulary. Evoking an ‘industrial palazzo’ the façade comprises horizontal bands of aluminium panels, mullions, and ribbon windows that permit multiple visual connections.  Walter Mair... More

Project • By SpaceInvaderOffices

One Victoria Street

Leading Manchester-based interior designers SpaceInvader have created a stunning series of elegant, nature-inspired spaces at One Victoria Street in Windsor for client Legal & General. The new, 43,000 sq ft, five-storey development - by Rolfe Judd architects - offers tenants a range of floorplate sizes and terraces and is the first new Grade A development in Windsor for 20 years. SpaceInvader were responsible for the scheme’s Cat A interiors and wayfinding, with a remit that encompassed the design of the reception and ground floor business lounge, the circulation area lift lobbies, all public area signage and two roof terrace areas on the building’s 3rd and 4th floors, plus wellbeing facilities including an internal garden,... More

Project • By Sachi DesignOffices

Walk in the park

Sachi Design realized the eco-friendly offices for energy infrastructure and technology company, Yinson, located in Kuala Lumpur, Malaysia.   Curate a sustainable and green-conscious office space as they are driven to create an image that correlates to the green energy environment which the company believes in. Aside from that, this international listed company required a Google office-like functional facility that caters to 24-hour convenient usage for their employees on a daily basis. The design inspiration came from a walk in the park concept whereby we were motivated to simulate a park-like environment indoors. By doing this, employees will be able to feel like they are outdoors with fresh air and spacious areas. They won’t... More

Project • By M Moser AssociatesOffices

Kids2 Shanghai office

With an objective to make parenthood easier, “one tiny win at a time”, Kids2 has been inventing baby products for more than 50 years. Growing its China operations to attract world-class professionals in every department and engage with various partners within its ecosystem, Kids2 required a high-performance space to not only bring staff together but create an environment that fuels innovation, creativity and transfiguring ideas within its teams and with its partners.   It was also important for Kids2 to create a space that cultivates its entire growing enterprise of entities that include a media company, multiple joint ventures and a venture capital arm.   Translating key values into design details The design conc... More

Project • By SpaceInvaderOffices

Boutique office for Tosca Debt Capital

SpaceInvader has completed a boutique, 2,000 sq ft workspace for Manchester-based Tosca Debt Capital on the 5th floor of the Helical-owned Trinity Building on the city’s John Dalton Street. Not only was this a fast turnaround scheme, commissioned in July 2020, but it was designed and delivered by the SpaceInvader and wider installation team during lockdown and semi-lockdown, proving what could still be achieved under such exacting pandemic conditions. Tosca Debt Capital is a financial services company that brings additional, complementary debt funding options to regional markets, giving SMEs – particularly those across the Northern Powerhouse - access to institutional capital to help drive entrepreneurial ambitions. The strong... More

Project • By LOM architecture and designOffices

The Bunker office

LOM architecture and design transformed a former office basement car park and storage facility in North London into a new workspace for tech developers known as The Bunker.   The 620sqm space was stripped back to the building’s 1980s concrete slab and its façade infills removed to create a new fenestration that floods it with natural light. Exposed concrete and brickwork provide an industrial backdrop to the space that is livened up with bold graphics, plants and warm, neutral furnishings.   There are a variety of workstations for staff to choose from including traditional desks, open workbenches and partially enclosed seating. A former loading bay now accommodates a meeting area. Its original egg crate concrete c... More

Project • By Foster + PartnersOffices

Hankook Technoplex

Building on the successful partnership developed during the Hankook Technodome project – the company’s integrated R&D centre in Daejeon – Foster + Partners has designed Hankook’s new headquarters in Pangyo, on the outskirts of Seoul. The new building embraces several themes that are symbolic of Hankook’s desire to create a dynamic office environment that supports flexible working styles, as the company looks towards the future. The building serves as a catalyst for change for the company’s ongoing efforts to inculcate a progressive corporate culture.   David Nelson, Head of Design, Foster + Partners, said: “We wanted to design a workplace that was tailored to Hankook’s needs and the... More

Project • By ONG&ONGBanks

Taipei Fubon Bank Singapore

The pioneering project that kicked off all the offices’ transformations, the Singapore office inspires a sense of progressiveness. The interiors were designed to capture the connections between colleagues, breaking down barriers to allow the team to tackle challenges cohesively.   The office combines formal and informal meeting areas, creating a hive for creativity amidst the working environment. Engaging breakout areas were introduced at the front of the house, followed by a lounge space that can be repurposed as a learning area.   State-of-the-art technology augments the Treasury Trading room and the rest of the office, creating a modern and flexible workspace. More

Project • By EGM architectsCity Halls

City hall Hengelo

The new Hengelo City Hall took shape in the vibrant heart of Hengelo. This contemporary and sustainable ensemble consists of the new municipal offices and the existing monumental city hall. Standing side by side and connected to each other, the two buildings form a single functional entity, but each has an ambience of its own. The historical monument is open in character, containing atmospheric workspaces and a central hall with striking and restored materials. Beside it is the new volume with its dynamic character, extraordinary spaciousness, copious daylight, sustainable innovations and local craft techniques.   Technique and traditionThe existing city hall is part of the collective memory of local people and vital element of city... More

Project • By hcreatesOffices

Mailman Office Shanghai

Mailman is an innovative brand working with the biggest names in sport, for the new office they wanted to portray a professional and edgy image to their clients and partners Mailman also has a unique working style akin to a Californian tech giant or New York agency. Mailman places a huge amount of importance on ensuring their colleagues enjoy coming to the office and enjoy working together.There were several functional elements included in the brief, such as an area large enough to host the weekly 50 person standing meetings. Private office spaces for senior managers, general open seating plan that also allowed for privacy and accommodated the fact that the teams were very cross functional throughout the day as they collaborated on differen... More

Project • By Feldman ArchitectureSports Centres

Playworks

A relationship that began in 2016, Feldman Architecture originally connected with Playworks via the website OnePlus, an online platform connecting nonprofits to relevant design professionals providing pro-bono services. Playworks, an organization dedicated to providing ‘better recess’ to schools across the country, wanted an office to reflect the fun philosophy of their company and the dynamic ways in which they engage with not only the Oakland community, but also represent their larger organization as the national headquarters.   Feldman Architecture first engaged with the Playworks team by working with their leadership to identify long term company goals and revamping their original office space. After conducting feasib... More

Project • By Alric GalindezOffices

Alric Galindez Studio

The office is located in a corner in the Martinez neighborhood in Buenos Aires Argentina. This area is currently undergoing a period of renovation in which old horse studs are being substituted for new office and restaurant developments, consolidating a new central area in the city of San Isidro. Due to its situation as a corner site, it was determined that a white metal sheet volume would act accordingly, generating through numerous displacements, new situations both horizontally and vertically. This way, the roof elevates creating a light entrance, the upper level tensions towards the corner, and in the lower one, a patio is generated. It was determined to work with metal sheets as an expressive material, looking to give the building a fa... More

Project • By LOM architecture and designOffices

The Living Rooms

The Living Rooms is a new flexible workspace at the centre of a major financial institution’s London headquarters.   Inspired by coworking, the project transformed an underused space to create a flexible work landscape for mobile and home-working staff to touch down, meet and work without needing to occupy fixed desks.   The space is designed to reflect the movement of the sun through the day, with three workspace zones of dawn, day and dusk wrapping around a shared atrium garden and cafe, which creates a new heart for the building. These workspaces are tied together by a sinuous circulation route that subtly guides people around the floor. A soft and natural interior scheme used throughout is designed to support wellbei... More

Project • By BDG architecture + designOffices

Money Supermarket

BDG architecture + design Transform MoneySupermarket Group’s New HomeBDG architecture + design was appointed by MoneySupermarket Group to create a transformative scheme at its new 34,000 sq ft London office. The space, now home to approximately 250 employees, is a collaborative, smart, people-centric space with a focus on employee interaction. The lack of social areas in its previous office was identified as an issue for MoneySupermarket Group, who expressed a desire to create a more flexible workspace in order to promote productive social interaction between co-workers. A major design feature of the new workplace were new stairs with designated ‘stopping points’ between the three floors, to encourage healthy movement arou... More
Reception space
Staff canteen
Workspace
Feature staircase

Project • By LOM architecture and designOffices

dunnhumby

The global headquarters of customer science company, Dunnhumby, is a Grade II listed former motor factory and showroom that was built in 1915. The 11,000sqm conversion, set over five floors, brought the company’s 1,000 London-based employees under one roof. The design celebrates the building's history and compliments Dunnhumby's culture and way of working. The fit out retains the building’s original features and industrial heritage, with an exposed structure and use of reclaimed bricks. Based on dunnhumby’s existing workplace guidelines the workspace contains a combination of individual, collaborative and client hosting spaces including a cafe, conference facilities and gym. To facilitate a sense of community, the centre... More