4M & Voyager Offices

4M & Voyager Offices

Location
Manchester Airport, Manchester, UK | View Map
Project Year
2018
Category
Offices
PENSON

4M & Voyager Offices - The Hut Group

PENSON as Designers

Ahead of The Hut Group’s landmark 1 Million sq. ft. campus development, The Hut Group needed space to cater for their rapid growth, so PENSON came to the rescue with interim offices to supply THG’s (The Hut Group’s) fast-track expansion.

 

PENSON has delivered two high-performing offices for The Hut Group at Airport City Manchester to aid headcount issues for the interim period, with a further office remaining a permanent fixture for THG’s future presence at Media City, Manchester.

 

All three sites house integral THG teams, including Ingenuity programmers based at Manchester’s Media City site, as well as creative and brand teams in 4M and Voyager, based at Airport City Manchester.

 

The sites presented huge opportunity for PENSON to make even THG’s interim offices the most enticing places to work. PENSON has labelled the interim 4M and Voyager offices Momentum spaces – workspaces that are tied into a new breed of PENSON-designed space to cater for THG’s rapid growth. They are cool, airy, spacious and were quickly delivered to perform for THG’s future.


Based at Airport City Manchester, PENSON delivered 4M and Voyager workspaces as the most flexible and reconfigurable design for THG’s Creative and Brand teams.


Merging studios, lounges, open kitchens, beauty rooms and workstations in one space supports THG’s continued innovation, as well as the creative teams. PENSON’s workplace strategy was pivotal in elevating THG’s product launches and retaining a constant link between THG people, the products and the influencers they work with. Additional space was created so that product launches can occur naturally in the space without THG needing to further accommodate or move furniture around.


Taking inspiration from THG’s premium beauty products, the interior design is simple, with a pared-back, effortlessly clean and sleek look. The brightly lit spaces are injected with matte black and grey peppered surfaces, as well as lots of softer elements. Pink pouffes, plenty of cream high-backed sofas and movable light grey sheer curtains make the space an open, collaborative and flexible environment whilst also retaining an exclusive ‘powder room’ feel.

Project Credits
Designers
SCAPE
next project

SCAPE

Private Houses
Yamagata Prefecture, Japan - Build completed in 2020
View Project